Alegeri 2024

Vasile Dîncu (PSD): Sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă

Sociologul spune că secretarul general adjunct al NATO este un personaj credibil care ar putea ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.
25.05.2024 | 16:31
Vasile Dincu PSD Sondajele arata ca Mircea Geoana are o candidatura credibila
Vasile Dîncu îl vede pe Mircea Geoană un candidat credibil la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu spune că experiența și funcția pe care o ocupă Mircea Geoană în cadrul Alianței l-au ajutat pe fostul șef al PSD să-și consolideze credibilitatea.

Vasile Dîncu (PSD): Sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă

Sociologul a mai explicat că Mircea Geoană este apreciat în sondaje, rămâne un actor important al viitoarelor alegeri prezidențiale şi ar putea ajunge în finala pentru Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”În momentul acesta, sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, că este un personaj credibil.

A reuşit să îşi proiecteze câteva idei despre devenirea României, cu experienţa pe care o are, cu prestigiul funcţiei pe care încă o deţine şi care este cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o un român în sistemul internaţional.

ADVERTISEMENT

A reuşit să facă aceste lucruri. S-ar putea să nu fie destul asta”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV.

Vasile Dîncu a mai spus că, o calificare a lui Mircea Geoană în turul doi al prezidențialelor va depinde de mobilizarea partinică ce poate propulsa un candidat în turul doi.

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr este apreciat în sondaje. Dacă va funcţiona în continuare mobilizarea partinică ca fiind cea care propulsează un candidat pentru turul doi, atunci vom vedea, dar vom vedea numai atunci când vom şti exact care va fi relaţia dintre PSD  şi PNL sau candidatul PSD şi candidatul PNL în alegeri.

Până atunci Mircea Geoană evoluează singur oarecum şi atunci nu ne putem da seama de configuraţia viitoare (…) Mircea Geoană rămâne un actor important al viitoarelor alegeri.

ADVERTISEMENT

Asta este clar, dar nu ştim ce se va întâmpla cu candidatura domniei sale. Ar putea să fie în finala prezidenţială”, a precizat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT