Sport

Vasile Dîncu, revoltat că CSA Steaua nu are drept promovare în Liga 1: „Este absolut aberant!”

Vasile Dîncu (60 de ani), ministrul Apărării, a vorbit despre faptul că CSA Steaua nu are dreptul de a promova în Casa Pariurilor Liga 1, la finalul actualului sezon.
27.04.2022 | 21:43
Vasile Dincu revoltat ca CSA Steaua nu are drept promovare in Liga 1 Este absolut aberant
Vasile Dîncu (60 de ani), ministrul Apărării, a vorbit despre faptul că CSA Steaua nu are dreptul de a promova în Casa Pariurilor Liga 1, la finalul actualului sezon
ADVERTISEMENT

În prezent, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece regulamentul FRF nu permite unui club departamental să evolueze în primul eșalon.

Vasile Dîncu, revoltat de faptul că CSA Steaua nu are dreptul de a promova în Liga 1

Vasile Dîncu cataloghează drept aberant faptul că CSA Steaua nu are dreptul de a promova în Casa Pariurilor Liga 1. Totodată, acesta spune că va căuta soluții pentru ca echipa Armatei să poată promova, dacă locul din clasament îi va permite acest lucru, la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că aceasta este o decizie importantă pentru clubul Steaua, ține nu numai de condițiile legislative, ține și de performanțele și proiectul clubului, managementul unui club de fotbal.

Poți face repede o modificare legislativă, nu este atât de simplu să ai și performanța, să îți asigure și performanța. Cred că atunci când clubului va fi pregătit din perspectiva bugetului, al lotului de jucători, să atace titlul în România, pentru că nu poți să îți închipui Steaua să retrogradeze.

ADVERTISEMENT

Nu mi se pare normal, este absolut aberant ca o echipă care participă la un tip de competiție să nu aibă șanse să câștige respectiva competiție, asta este aberant. Din această perspectivă, eu cred că în viitor Steaua va promova în Liga 1 și se va bate la titlu.

Vă spun sincer că n-am urmărit Liga 2, cred că e pe 4, da. Cred că nu mai sunt multe jocuri, dar dacă Steaua câștigă Liga 2… atunci probabil se va lua o decizie la nivelul clubului, vom discuta și la minister acest lucru. Eu sunt pentru ca Steaua să revină în fotbalul românesc, să fi rămas, nu să plece.

ADVERTISEMENT

Clubul nu se poate privatiza, dar echipa poate în legile actuale… există posibilitatea unui parteneriat public-privat. Sigur că Armata nu își permite, dar prin lege se poate face acest lucru, există și posibilitatea ca Steaua să se organizeze ca un club de fotbal profesionist.

Aș vrea ca performanța să vină și atunci deciziile vin pe urmă, sunt deschise”, a declarat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua se află pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 45 de puncte obținute.