Sport
notix pixel id

Personajul influent care poate decide instalarea lui Dan Petrescu la națională. ”Nu se opune nimeni dacă dă un ordin”

Echipa națională de fotbal a României este în continuare fără selecționer după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat pe 30 noiembrie. Situația s-ar putea remedia în perioada următoare, anunță Florin Prunea.
03.12.2021 | 12:55
Personajul influent care poate decide instalarea lui Dan Petrescu la națională. ”Nu se opune nimeni dacă dă un ordin”
Dan Petrescu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul portar al echipei naționale Florin Prunea știe cine poate decide instalarea lui Dan Petrescu pe banca echipei naționale.

Acesta a avansat o idee pe care prea puțini o luau în calcul. Un personaj extrem de influent și apropiat la Federației Române de Fotbal, ar putea avea ultimul cuvânt.

Florin Prunea: ”E mai greu de rezolvat e cu Dan Petrescu, nu cu CFR”

Fostul mare portar este unul dintre cei mai efervescenți contestatari ai actualei conduceri a Federației Române de Fotbal, dar susține că în chestiunea numirii unui nou selecționer nici președintele Răzvan Burleanu și nici directorul tehnic Mihai Stoichiță nu vor avea ultimul cuvânt.

ADVERTISEMENT

După ce au fost refuzați de Gheorghe Hagi și de Răzvan Lucescu, oficialii FRF s-au reorientat către Dan Petrescu. Tehnicianul CFR-ului ”se cere” la echipa națională de câțiva ani.

Însă, de fiecare dată când postul de selecționer a devenit vacant, Petrescu se afla deja sub contract cu CFR Cluj. Situația este similară și în acest moment, doar că de această dată antrenorul chiar poate fi lăsat să preia banca ”tricolorilor”, deși are o clauză de reziliere a contractului de 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”Nu cred eu că se va opune cineva dacă domnul Dîncu (Vasile Dîncu, ministrul Apărării – n.r.) va da un ordin. Mai greu de rezolvat e cu Dan Petrescu, nu cu CFR. Știe toată lumea, domn profesor este cel care are cheia la CFR, din toate punctele de vedere. 

Eu nu cred că în lumea asta a mai existat așa ceva, să ai o clauză de reziliere de câteva sute de mii de euro, iar clubul să-și permită să piardă atât clauza, cât și un antrenor foarte bun. Ar fi prea mult pentru CFR”, a declarat Florin Prunea la Pro X.

ADVERTISEMENT

De ce e nevoie intervenția lui Vasile Dîncu în cazul numirii lui Dan Petrescu selecționer

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat că până de Crăciun echipa națională va avea un nou selecționer. Oficialul federal a mai spus și că FRF nu va plăti vreo clauză de reziliere pentru a numi viitorul selecționer.

În acest caz ipoteza fostului portar, Florin Prunea, prinde contur. Vasile Dîncu este susținătorul necondiționat al președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și omul care decide orice mișcare în clubul clujean.

ADVERTISEMENT

Astfel, deși Petrescu are clauza de eliberare de 600.000 de euro, aceasta, evident, nu va fi achitată de FRF, cel mai probabil politicianul urmând să decidă eliberarea antrenorului fără vreo pretenție materială, în interes național.

Prunea consideră, însă, că antrenorul CFR-ului ar putea refuza orice propunere din partea FRF din cauza orgoliului ”rănit” al acestuia. Dan Petrescu este, practic, a patra opțiune a Federației după ce s-a încercat prelungirea contractului lui Mirel Rădoi, ulterior fiind refuzată de Gică Hagi și Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik