Fotbal intern

Vasile Geambazi se ia de Talpan: “11 ani ai semnat ca primarul?”

26.05.2018 | 17:54
Vasile Geambazi s-a luat de Florin Talpan

Vasile Geambazi a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit, printre altele, şi despre conflictul dintre FCSB şi Ministerul Apărării. Noul patron al vicecampioanei României s-a luat de Florin Talpan, juristul CSA Steaua.

“Ei cer acum 37 de milioane… Pe ce? În perioada în care zic ei că noi am fi prejudiciat clubul, 2004-2014, ați avut secție de fotbal? Au avut CSA-ul secție de fotbal? Nu, n-au avut! Cer despăgubiri. Pentru ce? Am luat numele vostru și i-am dat foc pe stadion? Ne-am bătut joc de numele vostru? Am retrogradat echipa? Atunci da, să ceară. Dar eu ce-am făcut? An de an Europa, am scos Valencia, am învins Chelsea și acolo ne-a bătut la limită, da?, Chelsea, campioana Angliei, am scos Ajax-ul, am avut semifinală cu Middlesbrough. Cu ce ți-am adus prejudiciu, nu înțeleg… Asta nu înțeleg. Aaaa, OK dacă ai o mașină, cineva ți-o fură și face tâlhărie cu ea, ți-a adus un prejudiciu să zicem, da? Dar tu n-ai mașina, n-ai avut obiectul, n-ai avut secție de fotbal, cum îți pot da înapoi un prejudiciu inexistent.

Vasile Geambazi: “Florin Talpan nu se uita pe contract când semna”

Eu am încredere în instanța din România. De ce n-au început ei cu prejudiciul? Stai așa că n-aveam numele. Declara domnul Talpan, apropo de treaba asta, asta mi se pare relevant, că ei abia în 2014, când au luat marca înapoi, și-au dat seama că, de fapt, Gigi Becali i-a prejudiciat pe ei. Adică… Gigi zice așa, noi ne apărăm așa: „Dom’ne, trei ani, atâta poți să-i prejudiciezi, nu zece”. Păi stai, domnul Talpan, că ai semnătura pe contractul de închiriere cu SC Fotbal Club Steaua SA. Din 2003 până în 2014 am fost chiriași în Ghencea, da? Atunci ai aflat tu cine e SC Fotbal Club Steaua SA, în 2014?! Adică tu 11 ani semnai ca primarul și nu te uitai pe contract? Doar îl semnai așa, repede, nu te uitai pe el? Cum poate să zică domnul Talpan că nu știa?! ‘Abia în 2014 mi-am dat seama că Becali s-a folosit de nume și ne-a prejudiciat’. Haida-de…”, a declarat Vasile Geambazi pentru FANATIK.RO.

Vasile Geambazi s-a luat de Florin Talpan
Vasile Geambazi s-a luat de Florin Talpan

Noul patron al lui FCSB l-a acuzat pe Florin Talpan că foloseşte stema pe care echipa a avut-o în ultimii ani şi că nu foloseşte numele de Steaua Bucureşti. “De ce ai luat numele Steaua București, ca să nu-l folosești?! Te numești CSA Steaua… Măcar folosește-l dacă l-ai luat… Ai câștigat numele Steaua București, schimbăți numele din CSA Steaua în Steaua București măcar… măcar atâta inspirație să ai, bă, e numele meu, e brandul meu, hai să schimb numele echipei în Steaua București, nu CSA Steaua. Fă-ți o echipă în Liga 4 să se numească Steaua București… dacă vrei… Ei au luat sigla. Ce au zis ei prima dată când au câștigat marca, în decembrie 2014? Că o să facă o licitație, o să scoată marca la licitație, o să dreagă, da? După care, ce-au făcut? Eu aștept licitația…

Vasile Geambazi, deranjat că nu s-a făcut nicio licitaţie

Ei sunt CSA Steaua și folosesc sigla mea! La toate celelalte secții folosesc sigla lor CSA cu vulturul, aici la fotbal se numesc CSA Steaua, deși au drept de folosință asupra numelui consacrat, Steaua București, pe care n-au reușit decât să-l scoată din Europa, l-au băgat la naftalină. Repet, au zis că-l scot la licitație, nu l-au scos la licitație. Dacă îl scoteau la licitație nu știu pe ce principiu se făcea caietul de sarcini. Vă gândiți ce se întâmpla dacă venea Dinamo și licita pentru brandul Steaua?! Făceau suporterii dinamoviști o chetă, așa, și licitau să ia brandul Steaua… Cu ce îi împiedicai tu pe Dinamo? Pentru că eu așa mă gândesc: îmi faci un caiet de sarcini ca să vinzi un brand ca Steaua, pe care tu declari că ești naționalist și vrei să rămână al României, să nu vină cineva străin să-l ia, da? Vrei să rămână echipă românească, da? Cine-i împiedica pe Dinamo să vină la licitație? Vă dați seama ce rușine era?”, a mai precizat Vasile Geambazi pentru FANATIK.RO.