Fotbal intern

Vasile Maftei, despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid: “Agită apele”

02.08.2018 | 09:34
Vasile Maftei despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid Agita apele
ADVERTISEMENT

Vasile Maftei, despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid. Fostul atacant al echipei giuleştene a decis să nu mai continue şi din sezonul următor la Rapid, după ce s-a certat cu Daniel Pancu. Drumurile lor s-au despărţit, însă Niculae rămâne unul dintre cei mai mari fani ai “vişiniilor”, fiind prezent în tribună la toate meciurile Rapidului.

Maftei şi-a prelungit contractul cu Rapid şi vorbeşte despre ce va însemna lipsa atacantului de la echipă: “Normal că plecarea lui Niculae agită apele și nu ne aşteptam să ia o asemenea decizie. Am vorbit cu toţii, am încercat să-l întoarcem din drum. Are şi el motivele lui și îl respectăm.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei, despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid

Am pierdut un om de vestiar, liderul vestiarului. El a făcut anul trecut 30% din ce s-a realizat pentru că a pornit acest proiect împreună cu Pancu şi Schumi. E păcat că Nico n-a continuat. Am pierdut un jucător şi un om extraordinar”, este reacţia lui Maftei după ce Niculae a plecat de la Rapid, oferită pentru Telekomsport.

Şi antrenorul echipei, Constantin Schumacher, îl regretă pe Daniel Niculae: “Toţi ne dorim să îl avem aici pe Nico, lângă noi. Dar sper că ne urmăreşte de acolo, l-am văzut în tribună. Sper că ştie că toată lumea este lângă el, ştie ceea ce avem în suflet pentru el, dar, până la urmă, decizia îi aparţine lui”, a declarat tehnicianul giuleştenilor, Constantin Schumacher.

ADVERTISEMENT

Ce zice Maftei de plecarea lui Niculae este completat şi de Ionuţ Voicu: “Farmecul vieții o să fie mai puternic în Liga a treia, deși acum am suferit o pierdere foarte, foarte mare. Nico este prietenul nostru și lângă Pancu, e tot ce a însemnat Rapid la noul început. Eu, în sufletul meu, mai am o speranță că Nico va fi lângă noi în vestiar, în continuare. Ne dorim din toată inima să revină lângă noi. Aș fi în stare de orice ca Nico să revină la echipa lui de suflet… Am încercat toți să-l întoarcem”, a declarat şi fundaşul celor de la Rapid, Ionuț Voicu.

“Dăm totul pentru promovare”

Rapid dă lovitură după lovitură! După ce şi-au recuperat numele, aceştia au făcut numeroase trasferuri pentru îndeplinirea obiectivului, acela de a promova în Liga 2 la finalul acestei stagiuni: “Echipa va arăta mult mai bine de la meci la meci, iar când vom începe campionatul vom fi pregătiți. Jucătorii conștientizează diferența de la liga a patra, la liga a treia, altfel, dacă nu o fac, vom avea probleme. Vom da totul pentru a ne atinge obiectivul: promovarea”, spune Constantin Schumacher, antrenorul lui Rapid.

ADVERTISEMENT

Până acum, Rapid i-a transferat pe Andrei Voican (CSA Steaua), Amir Jorza (UTA Arad), Sergiu Jurj (CS U Craiova U 19), Alin Demici (FC Dinamo Bucureşti), Rareş Enceanu (FCSB II), Alin Cârstocea (SSC Farul Constanţa) şi Mircea Manole (CS Afumaţi).

Calificare în Cupa României

Rapid a trecut de Viitorul Domneşti, la scor de neprezentare, în turul I al Cupei României. Golurile giuleştenilor au fost marcate de Alexandru Burlacu, iar Vlada a reuşit o dublă. Partida din turul II al competiţiei se va disputa pe 15 august, urmând ca adversarul să fie ulterior stabilit.

ADVERTISEMENT
Vasile Maftei, despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid. Daniel Niculae  în meciul de fotbal dintre AS Singureni şi Academia Rapid Bucureşti, disputat la Giurgiu
Vasile Maftei, despre plecarea lui Daniel Niculae de la Rapid. Daniel Niculae în meciul de fotbal cu AS Singureni