Sport

O fostă glorie a Rapidului nu-l vrea pe Șumudică în Giulești: „Nu e cazul să se schimbe antrenorul!” Exclusiv

FANATIK l-a contactat pe fostul mare jucător al Rapidului, Vasile Maftei, care consideră că Mihai Iosif ar trebuie să continue pe banca formaţiei din Giuleşti.
18.02.2022 | 09:17
O fosta glorie a Rapidului nul vrea pe Sumudica in Giulesti Nu e cazul sa se schimbe antrenorul Exclusiv
Marius Şumudică nu este dorit pe banca Rapidului de o fostă glorie a clubului (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a ținut să îi transmită lui Mihai Iosif că nu se pune problema să se întoarcă la Rapid în acest moment, însă FANATIK a aflat că galeria alb-vișinie trage sforile pentru „Șumi”.

Victor Angelescu a subliniat încă o dată că nu se pune problema ca „Miță” să plece din Giulești, iar acum Vasile Maftei își arată și el susținerea pentru antrenorul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei mizează totul pe Mihai Iosif: „A făcut o treabă extraordinară! Nu văd de ce ar fi nevoie de o schimbare”

Fostul căpitan al Rapidului, care a jucat pentru feroviari în perioada 2001-2009, respectiv 2017-2018, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre frământările din Giulești cu privire la postul de antrenor.

Ce părere ai de situația de la Rapid?

– Lucrurile stau bine din punctul meu de vedere. Nu știu dacă ar veni Șumudică, dar eu cred că în momentul de față nu e cazul să se schimbe antrenorul. A luat echipa într-un moment foarte greu în Liga a doua, când nu mai credea nimeni în promovare. A promovat și acum suntem la bătaie pentru play-off.

ADVERTISEMENT

Eu cred că a făcut o treabă extraordinară! Nu văd de ce ar fi nevoie de o schimbare. Eu consider că Mihai Iosif trebuie susținut în continuare și eu sunt pentru continuitate. Sunt fluctuații de formă ale echipei dar trebuie să ne aliniem și noi la ceea ce se întâmplă afară și să le dăm credit antrenorilor. Cum e o mică scădere de formă se cere demisia antrenorului. Ne-am săturat să se schimbe antrenorii pe bandă rulantă la 4-5 echipe!

Crezi că Mihai Iosif e afectat de discuțiile astea?

– Nu cred pentru că are experiență și e destul de abil să iasă din situațiile astea. Își vede de treaba lui și muncește cu același entuziasm ca în liga a doua. Nu se pune problema să fie afectat.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei abia așteaptă ca Rapid să joace în Giulești: „Cu siguranță se vor vinde cel puțin 10.000 de abonamente!”

Ești în continuare apropiat de echipă?

– Eu sunt mai mult cu juniorii și mai vorbesc cu puștii care mai fac antrenamente cu prima echipă. E foarte mult de muncă la academie. Că sunt prieten cu Săpunaru și mulți dintre ei, asta e o altă discuție. La Centrul de Copii și Juniori nu erau deloc lucrurile așa cum își dorea Nico și de fapt toți rapidiștii. Eu zic că în viitorul apropiat va fi un centru puternic și rezultatele vor veni în timp. E foarte greu acum să scoatem jucători buni. Nimeni nu s-a axat ani de zile pe copii și juniori.

Crezi că Rapid o să fie mult mai puternică pe Giulești?

– Cu siguranță! Vor juca cu casa închisă. Presiunea publicului va fi una mult mai mare și tribunele sunt mult mai aproape de teren. Ca pe vechiul Giulești. Îți dai seama că va fi și o rețetă financiară la fiecare meci. Cu siguranță se vor vinde cel puțin 10.000 de abonamente! Când vom juca pentru prima oară pe Giulești se vor vinde abonamente pentru sezonul viitor. Vom juca meci de meci aproape cu stadionul plin.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei e convins că Rapid va redeveni o forță în România și în Europa

Ia Rapid titlul în 2023, anul centenarului?

– Eh, nu știu! E clar că la anul obiectivul va fi altul. Anul acesta e unul de tranziție de la Liga 2 la Liga 1. E clar că a fost un impact pentru toată lumea pentru că am promovat când nu ne mai dădea nimeni nicio șansă. Nu știu dacă e câștigarea titlului neapărat obiectivul, dar accederea în play-off va fi unul dintre obiective.

Toată lumea visează la un trofeu! E visul oricărui rapidist să câștige campionatul, să joace finale și ca Rapid să redevină o echipă de temut în Europa. Am fost o echipă foarte puternică în Europa în perioada în care jucam eu. Îmi doresc să ajungem din nou la nivelul acela, deși va fi foarte greu. Speranța moare ultima.


Deocamdată, Rapid cu Mihai Iosif la cârmă a ajuns la 7 meciuri consecutive fără victorie în Casa Pariurilor Liga 1, iar giuleștenii sunt pe locul opt, la trei puncte distanță de Farul Constanța, aflată pe ultimul loc de play-off, dar care are și o restanță cu Academica Clinceni.

  • 8 meciuri consecutive fără victorie are Mihai Iosif la Rapid
  • 10 ani a jucat Vasile Maftei în Giulești
ADVERTISEMENT