Fotbal intern

Vasile Maftei, totul despre o campioană „curioasă”! ”Aş pune Unirea Urziceni la capitolul enigme”

02.04.2019 | 08:45
Vasile Maftei totul despre o campioana curioasa As pune Unirea Urziceni la capitolul enigme
ADVERTISEMENT

Vasile Maftei s-a retras din fotbal după ce a mai jucat o dată pentru echipa lui de suflet, Rapid. Fundașul a rememorat acum totul despre perioada petrecută alături de o campioană cel puțin „curioasă”! Maftei a semnat cu Unirea Urziceni în sezonul în care fosta echipă a lui Bucșaru evolua în grupele UEFA Champions League. Fundașul a ajuns la gruparea ialomițeană chiar din Giulești.

Vasile Maftei, totul despre o campioană „curioasă”!

”În albumul cu amintiri aş pune Unirea la capitolul enigme. Să nu uităm: Unirea a luat titlu când nimeni nu-i dădea şanse. Opt puncte în Liga Campionilor cu echipe bune. Imediat a şi dispărut, nu a fost una de tradiţie. Parcurs extraordinar în Liga Campionilor, primăvara Europa League cu Liverpool”, a spus Maftei la Pro Sport LIVE.

Unirea Urziceni a dispărut de pe harta greilor fotbalului românesc după sezonul 2010 – 2011. La finalul acelei ediții, echipa ialomițeană retrograda în eșalonul inferior de pe penultimul loc, deși în urmă cu puțin timp se pregătea pentru dueluri importante în competițiile europene. Culmea, formația a început sezonul în preliminariile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT
Vasile Maftei, totul despre o campioană „curioasă”! Vasile Maftei se bucura dupa meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Steaua Bucuresti, contand pentru finala Cupei Romaniei-faza pe municipiul Bucuresti, disputat pe stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 10 iunie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vasile Maftei salută galeria Rapidului

Unirea Urziceni, parcurs de excepție

De altfel, de acolo a şi fost eliminată Unirea Urziceni de rușii de la Zenit St. Petersburg cu scorul general de 1-0. Fosta campioană a României nu a reuşit să se califice nici în grupele Europa League, fiind scoasă din joc de Hajduk Split cu 5-2 la general. De departe însă, Urziceniul a dat lovitura în sezonul în care a participat în UEFA Champions League.

Echipa antrenată pe atunci de Dan Petrescu, actualul tehnician al CFR-ului, a reușit să strângă 8 puncte în grupele celei mai tari competiții europene. Unirea Urziceni s-a clasat pe locul trei într-o grupă cu Sevilla, Stuttgart şi Glasgow Rangers și a reușit să se califice în Europa League, unde a fost eliminată de Liverpool cu 4-1 la general.

  • 4 este eșalonul în care evoluează acum Unirea Urziceni

 

 

Tags: