Fotbal intern

Spovedania lui Miriuţă: de ce a ajuns să joace pentru Ungaria

Vasile Miriuţă a rememorat traseul prin care a ajuns prima oară în campionatul Ungariei şi apoi a explicat de ce a ajuns să joace pentru naţionala acestei ţări. Antrenorul lui Dinamo a...
26.09.2017 | 08:25
Spovedania lui Miriuta de ce a ajuns sa joace pentru Ungaria

Vasile Miriuţă a rememorat traseul prin care a ajuns prima oară în campionatul Ungariei şi apoi a explicat de ce a ajuns să joace pentru naţionala acestei ţări. Antrenorul lui Dinamo a explicat că şi copiii săi sunt născuţi în Ungaria, că acolo fac şcoala şi că el are în continuare casă la Budapesta.

“În primul rând, am jucat la Dinamo înainte de a juca în Ungaria. Am fost la un turneu în Gyor cu Dinamo. Lui Halagian, care era atunci la Dinamo, nu îi plăcea de mine şi am rămas la Gyor cu Ghiţă Pena de la Steaua. Celor de acolo le plăcea de mine. Am jucat acolo, m-am acomodat, mi-am luat casă acolo, am învăţat maghiară, pentru că nu ştiam deloc. Copiii mei s-au născut acolo şi apoi a fost greu să mă mut de acolo. Ei fac şcoala acolo, au prieteni. S-au acomodat acolo. Şi acum stau acolo”, a spus Miriuţă la europa.fm. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Vasile Miriuţă: “Mi-am dorit enorm să joc sub tricolor!”

Miriuţă afirmă că în România nu i s-a oferit nicio şansă, acesta fiind motivul pentru care a ales să joace pentru naţionala ţării vecine. Numele lui Miriuţă a început să fie cunoscut în România de-abia atunci când s-a pus problema ca acesta să evolueze pentru Ungaria.  Tehnicianul celor din Ştefan cel Mare spune că nu a renunţat niciodată la cetăţenia română.

“La Baia Mare nu ne-am mai întors, pentru că nu prea aveam ce să facem. Dar familia mea nu are nicio legătura cu Ungaria. Toţi din familia mea sunt români. Am jucat pentru Ungaria pentru că în România nu mi s-a oferit şansa. Mi-am dorit enorm să joc sub tricolor. Dar numai ei mi-au oferit şansa şi am făcut-o din respect pentru tot ce mi-au oferit. Am dublă cetăţenie, nu am renunţat la cea română“, a fost declaraţia lui Miriuţă.