Vasile Miriuță, despre culisele plecării de la Dinamo. „A fost cea mai neinspirată decizie din viața mea. Am ales cu sufletul!”

EXCLUSIV FANATIK
Cristi Coste    Alexandru Năstase   
în Dinamo
12/02/2019, 11:01
Vasile Miriuță, despre culisele plecării de la Dinamo. „A fost cea mai neinspirată decizie din viața mea. Am ales cu sufletul!” GALERIE FOTO EXCLUSIV FANATIK
Vasile Miriuță a câștigat 6 partide ca antrenor al grupării din Ștefan cel Mare

Vasile Miriuță a dat toate cărțile pe față în ceea ce privește plecarea de la Dinamo. Culisele îndepărtării sale din Ștefan cel Mare au fost povestite într-un interviu premium pentru FANATIK. Miriuță spune că cel mai tare l-a bucurat dragostea fanilor.

La Sepsi când ajungi antrenor? Atunci chiar că nu ar mai vorbi Gigi Becali cu tine?)

– Am o relație bună și cu cei de acolo. Când am jucat cu Sepsi, m-a aplaudat toată lumea. A fost extraordinar.

Te mai aplaudă lumea la Dinamo?

– Am jucat cu Dinamo, dar la Târgu Mureș, erau puțini fani. Eu am avut o relație bună cu suporterii. Înainte de un meci cu Iașiul, a fost un sondaj dacă să rămână Miriuță. Vreo 36.000 au votat pentru și 11.000 împotrivă. Am văzut că mă vor suporterii în continuare și am rămas.

Cum te-ai despărțit de Negoiță?

– Înainte să mă dea afară, vorbisem cu el, cu 3-4 zile înainte de meciul cu Astra. După meciul cu Astra m-a chemat Bălănescu și mi-a zis că e cazul să ne despărțim.

Vasile Miriuță despre culisele plecării de la Dinamo. Vasile Miriuta in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK si Dinamo bucuresti, din etapa a XX-a A Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Tineretului din Brasov, luni, 4 demebrie 2017. © FOTO: Bogdan Balas / Sport Pictures
Vasile Miriuță a fost dat afară de la Dinamo pe 26 februarie 2018

„La Dinamo a fost dubios că m-am trezit dimineața și mi-a dispărut mașina din parcare”

Vasile Miriuță a lămurit și problema mașinii dispărută din parcare. Antrenorul sibienilor de la Hermannstad spune că nu a fost înștiințat că urma să i se ia autoturismul.

Cu mașina care ți-a fost luată din parcare cum a fost? Te-a deranjat episodul?

– Cu mașina nu a fost vina lui David, a celor de la firmele alea care închiriază mașini. Momentul a fost nepotrivit. Nu s-a anunțat că vin să ia mașinile, că nu mi-a luat-o doar mie, ci și la 5-6 jucători. Nu ne-au anunțat, a fost dubios că m-am trezit dimineața și nu aveam mașină. Îmi dispăruse din parcare… Au fost vreo 5-6 fotbaliști, plus staff-ul meu. S-au luat vreo 10 mașini în seara aia, nu a fost doar la mine. Probabil nu s-au achitat niște facturi, nu știu.

Ca suporter al lui Dinamo, cum vezi tu situația de acum?

– Nu mai pot să zic că mă doare, pentru că m-am distanțat. Le doresc tot binele din lume, dar chiar nu mă mai interesează ce se întâmplă acolo, sincer.

„Când schimbi cinci-șase antrenori într-un an și jumătate, problema nu mai e la antrenor”

Dinamo culege ceea ce seamănă. Cel puțin asta a spus Vasile Miriuță.

Miriuță, Florin Bratu, Niculescu. Claudiu nu a rezistat decât trei meciuri…

– Nu e vorba doar de noroc. Ați văzut și la FCSB. Și Reghe a stat mult, și pe Dică l-a ținut un an și jumătate, chiar dacă nu a câștigat nimic. Uite, toată stima și pentru Iftime de la Botoșani. L-a ținut pe Enache, chiar dacă a pierdut patru, cinci jocuri și apoi a pus echipa pe picioare. Stoican a pierdut vreo cinci, șase jocuri. Asta înseamnă să fie conducerea în spatele tău, la greu, să te susțină.

Vasile Miriuță interviu premium pentru Fanatik
Vasile Miriuță nu a reușit la Dinamo și pentru că Ionuț Negoiță i-a vândut mare parte dintre titulari

Cum nu ai fost tu susținut la Dinamo, nu?

– Să nu mai vorbim… Dar când ți-e greu, ei vin și îți dau în cap! Uitați-vă la Claudiu! Hai că eu am stat câteva luni. Bratu la fel. Dar la Claudiu ce s-a întâmplat… Să vorbim serios, eu am fost câteva luni la Dinamo, dar Niculescu e o legendă. Ei știu cel mai bine ce fac acolo. Să îi dea șanse lui Mircea Rednic, că poate își dau seama și ei că atunci când schimbi cinci-șase antrenori într-un an și jumătate, problema poate e în altă parte. Nu la antrenor!

Cu cine ai vrea să iei un titlu?

– Cu CFR pot lua un titlu, clar. Cu Dinamo. Nu poți să știi niciodată ce se va întâmpla. Până m-am acomodat cu echipa, până s-au pus lucrurile la punct au trecut trei, patru meciuri. Îi dau dreptate lui Cristi Tănase, care mi-a spus când m-am dus la Dinamo că nu ar trebui să plec de la Chiajna. Că ne-am chinuit o lună și jumătate să facem echipa, am adus 12 jucători, aveam o singură victorie. Și după aia a venit Ion Moldovan și a câștigat 4 meciuri la rând.

Asta a fost cea mai neinspirată decizie a ta? Să pleci de la Chiajna la Dinamo?

– Eu zic că asta a fost. Dar am ales cu sufletul.

Te-ai gândit vreodată să bagi bani la club? Ca Mircea Rednic?

– Niciodată! Niciodată! Are clubul contracte cu jucătorii… Ce e asta să dau bani de la mine? Eu sunt antrenor. Conducerea să dea bani dacă șefii fac contracte.

Dar patron te vezi vreodată?

– Nu, nu mă văd. Poate doar la mine, la Baia Sprie!

„Idolul meu? Dudu Georgescu, clar! Apoi Mulțescu, Costel Orac, ce generație bună! La școala generală era numai Dinamo contra Steaua la ora de educație fizică. Venea profesoară de franceză după noi să ne ia de pe terenul de fotbal, că nu mai ajungeam la ore!” – Vasile Miriuță

  • 12 partide a antrenat-o Vasile Miriuță pe Dinamo 
Închide ×