Sport

Vasile Miriuță: „Dacă ne calificăm sărbătorim cu pălincă, iar Reghe pleacă pe jos până la Craiova!” Exclusiv

Vasile Miriuță a vorbit pentru FANATIK despre meciul dintre Minaur Baia Mare și Universitatea Craiova din optimile Cupei României
27.10.2021 | 15:45
Vasile Miriuta Daca ne calificam sarbatorim cu palinca iar Reghe pleaca pe jos pana la Craiova Exclusiv
Vasile Miriuță, înainte de Baia Mare - Universitatea Craiova: „Dacă ne calificăm sărbătorim cu pălincă!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Minaur Baia Mare a refuzat să joace gratis la Craiova meciul din Cupa României pentru un stadion plin pe teren propriu, însă pandemia de COVID-19 le-a încurcat planurile maramureșenilor.

Directorul tehnic al băimărenilor, Vasile Miriuță, a recunoscut că este o dezamăgire foarte mare în oraș pentru faptul că partida nu se poate juca cu spectatori, mai ales că s-ar fi jucat cu stadionul plin. Băimărenii speră la o minune mai ales după calificarea incredibilă a celor de la Filiași împotriva Hermannstadt-ului.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță, impresionat de Universitatea Craiova: „Arată altfel cu Laurențiu Reghecamf. A schimbat fața echipei”

Vasile Miriuță a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre meciul din Cupa României cu Universitatea Craiova și rămâne cu un gust amar pentru că partida nu se poate disputa cu spectatori: „Suntem pregătiți. Problema e că Primăria și Consiliul Județean a făcut tot posibililul să jucăm cu spectatori, am adus nocturnă și uite că din păcate nu se poate. Era un meci foarte important pentru oraș. Lumea a venit să își ia bilete. S-au vândut multe și dintr-o dată a venit această hotărâre.

„Am vorbit cu Reghe. I-am spus că ne vom duce peste ei astăzi. A spus că dacă pierde, se duce pe jos până la Craiova. Craiova este într-o formă foarte bună de când a venit Laurențiu”. – Vasile Miriuță

Nu mi pare normal ca cei vaccinați să nu poată să meargă la meci. De ce ne-am mai vaccinat? Acceptăm dacă e pentru sănătate dar trebuie lăsată lumea la meci. Aveam 5.000 de spectatori. Când joacă o echipă mică de liga a treia cu una importantă de Liga 1 ai momentele tale în care te încurajează publicul și ataci. Ai alt moral când te împinge lumea de la spate. Suntem supărați”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de 53 de ani ofertat de Dinamo îi laudă pe cei de la Craiova și e de părere că „leii” joacă mult mai bine de când a venit Reghecampf la echipă: „Craiova e altfel cu Laurențiu Reghecampf. Foarte bună și practică un fotbal ofensiv, direct pe poartă, marchează și câștigă. E un antrenor foarte bun. A schimbat fața Craiovei de când a venit. După ce am văzut ultimele meciuri chiar se poate bate cu adevărat la titlu Craiova”.

Ce jucători a remarcat Miriuță de la Craiova: „Andrei Ivan joacă extraordinar. Houri m-a surprins. Nu a jucat la Videoton!”

Oficialul băimărenilor e de părere că Andrei Ivan s-a transformat odată cu venirea lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce Lyes Houri reprezintă o surpriză plăcută și crede că va fi cumpărat de Craiova: „Andrei Ivan joacă extraordinar de când a venit Laurențiu. E un jucător care îmi place foarte mult. Are tehnică, viteză bună, scoate adversari din joc, finalizează bine.

ADVERTISEMENT

Houri m-a surprins și el pentru că urmăresc campionatul Ungariei și nu a făcut-o prea bine la Videoton. Jucătorul nu se acomodează tot timpul. Îți trebuie și anturajul, filosofia echipei, antrenorului. Houri joacă foarte bine. Cred că îl vor cumpăra că am înțeles că e doar împrumut”.

Miriuță consideră că principalul atu al echipei e faptul că nimeni nu le dă nicio șansă împotriva Universității Craiova: „Nu avem nimic de pierdut. Avem moral bun pentru că suntem pe primul loc în Liga a treia. Echipa are curaj și avem doar de câștigat din această partidă. Atitudine, voință, când joci o echipa din Liga 1 te mobilizezi 150 sau 200%. Băieții vor avea sigur primă de calificare”.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță: „Nu cred că Universitatea Craiova are lot mai mult decât CFR Cluj. E de primele trei”

Deși alb-albaștrii sunt într-o creștere evidentă de formă Vasile Miriuță nu crede că Universitatea Craiova are un lot mai valoros decât CFR Cluj sau FCSB: „Nu cred că Universitatea Craiova are lot mai bun decât CFR Cluj, cu toate că o să zică lumea că sunt cfr-ist. Au un lot de primele trei, după CFR și FCSB”.

Miriuță recunoaște că „minunea” reușită de Filiași le-a dat și mai mult încredere și visează că Baia Mare ar putea produce surpriza: „O calificare ar însemna ceva enorm pentru că chiar ne lipsește acest fotbal de calitate. Îmi pare foarte rău că nu putem aduce băimărenii la stadion. Am prieteni care s-au vaccinat numai ca să poată veni la această partidă. Era emulație bine. Până vineri se vânduseră 1.000 de bilete și mai erau patru zile până la meci! Dacă lăsau liber era plin stadionul: 12.000 de oameni!

Dacă ne calificăm o să sărbătorim maramureșenește. Un pahar de pălincă și o masă. Avem vreo 12 jucători vaccinați. Am avut o discuție cu jucătorii zilele astea. Staff-ul, conducerea, toată lumea e vaccinată. – Vasile Miriuță, director tehnic Minaur Baia Mare

Minaur Baia Mare visează la Liga 1: „Ne dorim cu toții acest lucru”

Baia Mare este susținută de Primărie și Consiliul Local, iar în sezonul trecut au fost la un pas de promovarea în Liga a doua, iar în acest sezon maramureșenii sunt pe primul loc: „Primăria ne susține, suntem cu banii la zi. Obiectivul este promovarea în acest an. Primarul Cătălin Cherecheș și Doru Dăncuș fac eforturi ca Baia Mare să aibă toate condițiile pentru a reuși acest lucru. Mă gândesc că și Craiova își dorește să meargă mai departe.

Ne dorim cu toții să aducem Baia Mare în prima ligă în câțiva ani. Pentru asta m-am și întors acasă. Puteam să antrenez fără probleme la Liga 1. Îmi doresc ca maramureșean să ajungem măcar în Liga a doua. Nu zic mai mult. Rămân la Baia Mare”.

Vasile Miriuță: „Peste tot în Cupă sunt mereu surprize”

„Eu zic că avem un antrenor foarte bun în Ciprian Danciu. Avem o echipă bună, mulți jucători care au venit de la Recea în Liga a doua și ne vom juca șansa. Avem exemplul celor de la Filiași. Peste tot în Cupă sunt mereu surprize. Sperăm să producem și noi surpriza.

Avem mai mulți jucători buni. Văsălie care a fost convocat de Lobonț dar din păcate e împrumutat de la U Cluj. Avem un copil fundaș central, Lazăr, care e un jucător de viitor. Are 19 ani. Mircea Donca la mijloc. Avem câțiva jucători care sperăm să facă pasul la Liga a doua la Baia Mare în viitorul sezon”, a spus Vasile Miriuță, directorul tehnic al celor de la Baia Mare în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 1 e locul ocupat de Minaur Baia Mare în Seria a 10-a a Ligii a treia după 9 etape cu 22 de puncte
  • 11 luni au trecut de când Vasile Miriuță s-a înhămat la proiectul celor de la Baia Mare
  • 60.000 de euro a costat instalația de nocturnă pentru meciul cu Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT