Fotbal intern

Face fiul lui Miriuţă transferurile la Chiajna? Răspunsul antrenorului

UPDATE. Contactat telefonic de FANATIK.RO, Vasile Miriuţă a comentat acuzaţiile care i se aduc....
15.08.2017 | 10:45
Face fiul lui Miriuta transferurile la Chiajna Raspunsul antrenorului

UPDATE. Contactat telefonic de FANATIK.RO, Vasile Miriuţă a comentat acuzaţiile care i se aduc.

De unde să mă cunosc cu Bălgrădean şi Cristescu? Poate e cineva din club care e nemulţumit. Vestiarul este foarte unit, băieţii m-au primit bine, dar să nu uităm un lucru: nu este uşor să preiau o echipă din mers! A început campionatul, au avut o altă filozofie. 80 la sută dintre jucători au fost şi anul trecut. Nu putem nega nici că în meciurile cu Steaua, cu Astra şi cu Juventus am avut neşansă.  Au mai apărut speculaţii de când am venit. Poate sunt unii care sunt nemulţumiţi”, a spus Miriuţă.

Tehnicianul a vorbit şi despre implicarea băiatului său, Marco, în achiziţiile celor de la Chiajna: Fiul meu niciodată, nici la CFR, nici la Piatra Neamţ şi nici la Chiajna nu a adus şi nici nu va aduce vreun jucător”, a completat antrenorul.

************************************************************************************************

Pe 19 iulie, Vasile Miriuţă, fostul antrenor al lui CFR Cluj, a fost instalat pe banca Concordiei Chiajna, dar nu a reuşit să impresioneze la echipa cu buget de câteva milioane de euro. Mai mult, bilanţul lui Miriuţă după o lună de la „descălecarea” la gruparea ilfoveană este dezastruos!

Debutul lui Vasile Miriuţă pe banca Chiajnei a însemnat o remiză, 1-1 contra celor de la CS Universitatea Craiova, apoi Concordia a pierdut pe terenul lui CSM Poli Iaşi cu 0-1, a fost învinsă de FCSB cu 2-1 şi de Astra Giurgiu cu 1-0. În etapa 7 din Liga 1 Betano, trupa lui Miriuţă a continuat parcursul mediocru şi a remizat „acasă” cu nou promovata Juventus Bucureşti, scor 1-1. Astfel, Miriuţă nu a reuşit să schimbe practic nimic după „decapitarea” în forţă a lui Dan Alexa de la Concordia, iar gruparea din Chiajna a înregistrat două egaluri şi trei înfrângeri în 5 etape, prăbuşindu-se pe ultimul loc în Liga 1 Betano.

Pretenţiile şi „strâmbele” lui Miriuţă

Cauzele care au dus la rezultatele jenante ale formaţiei Concordia Chiajna de la numirea lui Vasile Miriuţă pe banca tehnică sunt multe, dar cea mai importantă este că Miriuţă suferă de-o boală la mare modă: în loc să fie antrenor, vrea să fie şi conducător, şi preşedinte, şi impresar, şi… patron! Iar micile detalii întotdeauna contează…
În momentul în care a început negocierile cu formaţia din Chiajna, Vasile Miriuţă i-a cerut primordial primarului Mircea Minea să-i ofere posibilitatea de a sta la o vilă care să aibă obligatoriu o curte mare – „mie-mi plac şpriţurile cu prietenii, primare” -, şi nu într-un apartament normal! O pretenţie cel puţin ciudată pentru un tehnician care se respectă, lămurită ulterior prin “şedinţele tactice” prelungite cu favoriţii Bălgrădean şi Marian Cristescu. ”Toată ziua stau la piscină şi la băute. Antrenorul cu şpriţul… ei cu sifonul! De-aia nu-i ceartă niciodată pe Pufi şi Cristescu”, povesteşte vestiarul tot mai nemulţumit.

Apoi, noul antrenor, dat afară pe uşa din dos de la CFR Cluj, nu a dorit să mai colaboreze cu garda veche de la Concordia, iar Emil Ursu, Ion Moldovan şi Radu Sardescu au fost îndepărtaţi brutal de la echipă transmiţându-li-se, fără menajamente, că nu mai au ce căuta la antrenamentele ilfovenilor.

Tănase şi … tractorul

Mai mult, Vasile Miriuţă a venit şi cu jucătorii săi în momentul în care a ajuns la un acord cu Chiajna, iar vestiarul este practic împărţit în două! Fotbaliştii noi aduşi de antrenor sunt favorizaţi permanent în faţa celor care au ajutat echipa să se salveze de la retrogradare în sezonul 2016-2017, iar Miriuţă chiar s-a descotorosit de câţiva băieţi care au evoluat cu brio pentru Concordia, consideraţi „oamenii lui Alexa”.
Un alt motiv pentru care s-a ajuns la situaţia dezastruoasă de la Chajna este şi faptul că antrenorul doreşte să controleze tot ce „mişcă” la echipă şi chiar să facă treburile conducătorului Cristi Tănase. Miriuţă îl „sapă” permanent pe Tănase, despre care bârfeşte că e pilos şi se pricepe la fotbal… ca un tractor! Tensiunea dintre Miriuţă şi preşedintele Tănase este tot mai mare, deoarece tehnicianul vrea să-şi subordoneze prin metode neortodoxe superiorul! În acest peisaj, antrenamentele au rămas pe ultimul loc, fotbaliştii mârâie, iar despre tactică… mai bine o berică rece…

Fiul lui Miriuţă, Marco, se implică în transferuri

Vasile Miriuţă a dorit să profite din plin de numirea la Concordia şi a început colaborarea chiar cu fiul său Marco (25 de ani), care, împreună cu Florin Vulturar, impresar în lumea fotbalului românesc, s-au ocupat de transferurile făcute de tehnicianul formaţiei din Ilfov după instalarea sa.
Astfel, la Concordia au ajuns jucători foarte buni precum Paul Batin, fostul atacant de la Dinamo şi CFR Cluj, dar şi Dino Spehar, care a jucat ultima dată la RNK Split. Din punct de vedere al jocului, degeaba! Sub comanda lui Vasile Miriuţă se antrenează şi fostul căpitan a lui Dinamo, Andrei Marc. Ilfovenii încearcă să-l convingă pe fundaşul central să semneze, iar primarul Minea i-a promis antrenorului că se vor rezolva încă 6-7 mutări până în iarnă, toate intermediate de Vulturar & Marco, fiul lui Miriuţă!

„Fratele” Minea e imprevizibil!

Deşi Vasile Miriuţă are o relaţie momentan bună cu Mircea Minea, primarul din Chiajna, iar acesta din urmă face tot posibilul să îi facă pe plac antrenorului, rezultatele jenante din ultimele meciurile ale Concordiei ar putea să schimbe lucrurile între cei doi, iar Miriuţă să fie trecut şi el pe „linie moartă”, la fel cum s-a întâmplat pe rând şi cu Dan Alexa, Ionuţ Chirilă, Emil Săndoi, Marius Baciu, Cornel Ţălnar sau Marius Şumudică. În momentul de faţă, primarul şi Miriuţă sunt parteneri de table şi şpriţ, dar Minea este recunoscut ca fiind un conducător imprevizibil, fără multe sentimentalisme. Coincidenţă sau nu, preşedintele Tănase a plecat iarăşi zilele acestea in concediu. La fel s-a întâmplat şi când a fost mazilit Alexa. Se repetă istoria?

Jucători din garda veche: Bălgrădean, Drăghia, Albu, Bucurică, Feussi, Bărboianu, Novacek, Gheorghe, Grădinaru, Râsdan, Cristescu, Deaconu, Pena

Jucători aduşi de Vasile Miriuţă: Batin şi Spehar

Jucători trecuţi pe linie moartă după venirea lui Miriuţă: Alin Buleică, Asanache, A. Caparco, R. Costin, V. Munteanu, Ciobanu, Rogoveanu (ultimii 5 au fost anunţaţi de Vasile Miriuţă să îşi găsească de urgenţă noi angajamente)

Fiecare antrenor are strategia lui. L-am întrebat pe dl. Miriuţă şi mi-a spus că nu vrea să pună presiune pe Bălgrădean! Nu am nimic cu antrenorul şi cu preşedintele. Eu sunt liniştit, am contract pe doi ani. Vrem să ajungem la un acord. Am pierdut bani mulţi pentru a veni aici. Vreau să vină cu o propunere de respect, nu cu o bătaie de joc de propunere
Portarul Alessandro Caparco, despre plecarea de la Concordia

L-am adus pe Vasile Miriuţă la Chiajna ca să se bată pentru play-off şi nu la retrogradare
Florian Vulturar, agentul antrenorului