Fotbal intern

OFICIAL. Vasile Miriuță a plecat de la Hermannstadt şi a semnat cu Kisvarda: “Decizia era luată!” Foto

13.06.2019 | 16:47
OFICIAL Vasile Miriuta a plecat de la Hermannstadt si a semnat cu Kisvarda Decizia era luata Foto

Vasile Miriuță și-a anunțat plecarea de la Hermannstadt la o zi după ce a salvat echipa de la retrogradare. Tehnicianul român va antrena în Ungaria și a declarat că decizia era luată dinainte. Miriuță va ajunge la Kisvarda, echipa la care joacă Gicu Grozav, Mihai Mincă, Cornel Ene și Sergiu Negruț. 

Vasile Miriuță a semnat cu Kisvarda: “În decembrie mă strângeau în brațe, acum voiau să mă schimbe”


UPDATE Ora 14:30 / Vasile Miriuţă a semnat cu Kisvarda, anunţul oficial fiind făcut pe siteul clubul ungar:

Vasile Miriuta a semnat cu Kisvarda
Vasile Miriuta a semnat cu Kisvarda

Ştirea iniţială:

Miriuță declarase că nu exista nicio șansă să rămână la Sibiu, deși Iuliu Mureșan a declarat că vrea să îl păstreze la echipă: “Mă duc să semnez cu noua echipă! Apoi, voi ajunge și acasă. Familia și-a dorit să fiu mai aproape, fetița mea a crescut și are nevoie de taică-su mai mult. În plus, a contat și oferta, mult mai bună decât în România, la fel și condițiile.

Decizia era luată oricum! Când o fost bine, toată lumea a fost cu mine, când a fost un pic mai greu… Cei care, în decembrie, mă strângeau în brațe, acum voiau să mă schimbe. N-am avut probleme cu domnul Iuliu Mureșan și nici cu cei trei acționari, ci cu alte persoane.

Nu am petrecut mult alături de jucători, pentru că am vrut să-i las pe ei să se simtă cât mai bine. Au tras din greu pentru a-și îndeplini obiectivul și se știe că te distrezi mult mai bine când antrenorul nu este acolo. În plus, eu deja sunt pe drum. Am plecat, sunt cu nevastă-mea. Facem un mic ocol după care vom ajunge și acasă”, a declarat Miriuță la Digisport Matinal.

Antrenorul român și-a stabilit deja obiectivul la noua echipă. Clasarea în primele 5 din campionatul Ungariei. Miriuță are deja și strategia de transferuri trasată, la Kisvarda vor mai veni 4-5 jucători, însă niciunul nu este român.

Vasile Miriuță pleacă de la Hermannstadt Mă duc să semnez cu noua echipă! Decizia era luată oricum! FOTO: Fotbalistii sibieni alaturi de antrenorul lor Vasile Miriuta se bucura dupa ramanerea in Liga 1 in urma meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si Universitatea Cluj, contand pentru barajul retur de mentinere in Liga 1 Betano,
Vasile Miriuță pleacă de la Hermannstadt Mă duc să semnez cu noua echipă! Decizia era luată oricum! FOTO: Fotbalistii sibieni alaturi de antrenorul lor Vasile Miriuta se bucura dupa ramanerea in Liga 1 in urma meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si Universitatea Cluj, contand pentru barajul retur de mentinere in Liga 1 Betano,

“Aş vrea să îl iau acasă cu mine pe Miriuță şi să îl ţin o săptămână”

Iuliu Mureșan a declarat că va face tot posibilul să îl convingă pe Miriuță să continue la Sibiu după ce Hermannstadt a rămas în prima ligă, însă eforturile fostului boss de la CFR Cluj au fost zadarnice: ”S-a tot zis că eu nu mă înţeleg cu Miriuţă, că nu mă înţeleg bine cu el. Vasile e prietenul meu, am colaborat de două ori, acum am colaborat multe etape şi, indiferent ce se întâmplă, o să fim prieteni.

E foarte important şi confirmăm amândoi. Eu nu aş vrea să îi dau drumul, aş vrea să îl iau acasă cu mine şi să îl ţin o săptămână cu mine. Asta aş vrea, dar vom discuta şi totul va fi bine. Echipa va merge înainte, iar noi suntem şi vom fi prieteni”, a declarat Mureșan pentru Telekomsport.

Vasile Miriuță pleacă de la Hermannstadt: "Mă duc să semnez cu noua echipă! Decizia era luată oricum" FOTO: Fotbalistii sibieni alaturi de antrenorul lor Vasile Miriuta se bucura dupa ramanerea in Liga 1 in urma meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si Universitatea Cluj, contand pentru barajul retur de mentinere in Liga 1 Betano,
Vasile Miriuță pleacă de la Hermannstadt: “Mă duc să semnez cu noua echipă! Decizia era luată oricum” FOTO: Fotbalistii sibieni alaturi de antrenorul lor Vasile Miriuta se bucura dupa ramanerea in Liga 1 in urma meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si Universitatea Cluj, contand pentru barajul retur de mentinere in Liga 1 Betano,

Vasile Miriuță a preluat conducerea tehnică a clubului Hermannstadt pe 9 octombrie 2018. După o primă parte a mandatului foarte bună în care echipa spera la play-off, Hermannstadt a căzut în clasament și a obținut locul de baraj in extremis, în ultima etapă din play-out, reușind victoria cu 2-1 împotriva Dunării Călărași în minutul 90+6.

  • 50 de ani este salariul lui Vasile Miriuță
  • 4 români joacă la Kisvarda (Grozav, Mincă, Ene, Negruț)