Fotbal intern

Câţi bani i-a cerut Miriuţă lui Negoiţă ca să plece de la Dinamo

Pace la Dinamo, pentru că Ionuţ Negoiţă nu vrea să platească suma pe care Vasile Miriuţă o cere pentru rezilere. Ce sumă îl ţine în funcţie pe antrenor.
22.11.2017 | 14:30
Cati bani ia cerut Miriuta lui Negoita ca sa plece de la Dinamo

Furtună într-un pahar cu apă la Dinamo. Iminenta demitere a lui Vasile Miriuţă s-a terminat cu o strângere de mână şi cu asigurări că se va continua colaborarea. Pe termen… pe cât se poate de nelimitat.

FANATIK.RO vă prezintă toate culisele discuţiei dintre Miriuţă, Negoiţă şi Alexandru David, ţinută la hotelul patronului dinamovist, în urma căreia antrenorul a fost confirmat în funcţie.

50.000 de euro, suma care îl ţine în funcţie la Dinamo

Discuţiile dintre Alexandru David, preşedintele CA, şi Ionuţ Negoiţă pe de o parte şi Vasile Miriuţă de cealaltă parte au început cu o singură variantă pusă pe masă: despărţirea. Greii din conducere i-au transmis antrenorului că şi-au pierdut încrederea că el ar putea scoate echipa din criză şi i-au transmis, cât se poate de clar, că ar agrea o despărţire.

Scurtcircuitul s-a produs în momentul în care Vasile Miriuţă şi-a expus pretenţiile financiare pentru a accepta rezilierea. Pretenţii care Negoiţă ar fi sperat să nu există, iar despărţirea să se producă amiabil, fără obligaţii financiare. Antrenorul s-a arătat dispus să renunţe la o parte din suma pe care ar fi avut-o de încasat, 100.000 în total, dar în nici un caz nu voia să plece cu mâna goală din camera în care se purtau negocierile.

În cele din urmă, Miriuţă a spus că este gata să plece în aceeaşi zi de la Dinamo, cu o singură condiţie. Să primească jumătate din clauza de reziliere, adică aproxmativ 50.000 de euro. Suma a fost suficient de mare pentru a-l face pe Negoiţă să îşi schimbe discursul. Brusc, încrederea în Miriuţă a revenit. Tehnicianul i s-a reproşat, totuşi, parte din discursul de după eşecul cu liderul CFR Cluj şi a fost îndemnat să dea semnalul în vestiar că accederea în play-off rămâne un obiectiv realizabil.

În afara celor 50.000 de euro pe care ar fi trebuit să plătească pentru a-l demite, la decizia de a-l păstra pe Miriuţă la Dinamo a fost influenţată şi din exterior. Claudiu Niculescu a anunţat că nu este momentul pentru a veni la Dinamo şi a decis să continue la Voluntari. În aceste condiţii, fără o variantă clară pentru a pune pe bancă, Negoiţă a ales să meargă în continuare pe mâna lui Miriuţă. Variantă care aduce şi economia de 50.000 de euro. Totuşi, din iarnă s-ar putea schimba multe în negocierile cu Niculescu.

Miriuţă nu poate nici el să renunţe prea uşor la negocieri. Orice zi în plus la Dinamo înseamnă o şansă de a-şi mai încasa un salariu. Cum Dinamo este deja a doua echipă pe care o antrenează în acest sezon, după Concordia Chiajna, fostul antrenor de la CFR Cluj nu mai are voie să pregătească pe nimeni în Liga 1 în acest sezon. Iar din străinătate nu se întrevede nicio variantă prea curând.

Astfel, Miriuţă rămâne la Dinamo chiar dacă are un sezon de care va dori sigur să uite. După ce anul trecut s-a bătut la titlu deşi nimeni nu îi dădea şanse la CFR Cluj, în actuala stagiune s-a făcut de râs. A strâns cinci puncte în nouă etape la Chiajna, iar la Dinamo are opt puncte în opt etape.