Fotbal intern

Vasile Mogoș a plâns când a aflat de convocarea la națională! ”Credeam că primesc o amendă. Sunt abonat la amenzi”

06.03.2019 | 12:17
Vasile Mogos a plans cand a aflat de convocarea la nationala Credeam ca primesc o amenda Sunt abonat la amenzi
ADVERTISEMENT

Fundașul dreapta al formației Cremonese, Vasile Mogoș, a povestit că a plâns când a aflat de convocarea la echipa națională a României pentru meciurile cu reprezentativele Suediei și Insulelor Feroe, primele din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Jucătorul chemat în premieră de selecționerul Cosmin Contra i-a explicat unui oficial de la clubul italian ce înseamnă pentru el să-și reprezinte țara.

Vasile Mogoș a plâns când a aflat de convocarea la națională: ”I-am spus că n-are cum să înțeleagă ce simt”

”Vestea am primit-o cu bucurie și cu emoție. Când m-a chemat secretarul clubului la el în birou am crezut că vrea să mă anunțe că am primit o altă amendă! Sunt abonat la amenzi. M-a liniștit, mi-a zis că nu e vorba de așa ceva. Când mi-a spus că am primit o telegramă de la echipa națională a României am început să plâng. Omul m-a întrebat de ce plâng. I-am spus că n-are cum să înțeleagă ce simt”, a spus Vasile Mogoș într-un interviu pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

”Eu speram din tot sufletul să fiu convocat. Visez la acest moment de când aveam 16-17 ani, când jucam în Liga a 4-a din Italia. Mi s-a propus să joc pentru naționalele de juniori ale Italiei, dar am refuzat. Am spus că sunt român și vreau să joc pentru țara mea. Am acasă un tricou al naționalei României, oferit cadou de verișorul meu, la 19 ani”, a mai afirmat surpriza lui Cosmin Contra pentru debutul din preliminariile Euro 202o.

Vasile Mogoș sărbătorește un gol marcat pentru Cremonese în Serie B
Vasile Mogoș sărbătorește un gol marcat pentru Cremonese în Serie B

Vasile Mogoș: ”Viteza este una dintre calitățile mele”

Vasile Mogoș a povestit cum a decurs prima discuție pe care a avut-o cu selecționerul Cosmin Contra: ”A venit pe 26 ianuarie să mă vadă în meciul Cremonese – Palermo. A jucat și George Pușcaș la oaspeți. Selecționerul m-a sunat după joc și mi-a spus să o țin tot așa că sunt în vedereile sale. N-am vorbit față în față pentru că a plecat repede să nu se aglomereze autostrada. Sper să-mi acorde o șansă, apoi depinde de mine să demonstrez. Joc fundaș dreapta, dar pot mă descurc și ca mijlocaș dreapta în sistemul 3-5-2. Viteza este una dintre calitățile mele”.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, selecționerul Cosmin Contra a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru întâlnirile cu Suedia (23 martie în deplasare) și Insulele Feroe (26 martie la Cluj), primele din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Spre surprinderea multora, pe lista se află și fundașul dreapta Vasile Mogoș, în vârstă de 26 de ani. Imediat după convocare, presa italiană a prezentat drumul fotbalistului din ligile inferioare până la prima reprezentativă.