Interviu

Vasile Mogoș, tricolorul care trăiește în Lombardia despre pericolul coronavirus: „Italienii sunt speriați tare, au golit marketurile, s-au închis în case!” EXCLUSIV

25.02.2020 | 14:30
Vasile Mogos tricolorul care traieste in Lombardia despre pericolul coronavirus Italienii sunt speriati tare au golit marketurile sau inchis in case EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Vasile Mogoș, tricolorul care a debutat la echipa națională ca fundaș dreapta în eșecul cu Suedia de la București, joacă în Italia, la Cremonese, în liga secundă. Cremona este un orășel în Lombardia, exact în zona intrată în carantină din cauza coronavirusului.

Fotbalistul român de 27 de ani a povestit pentru FANATIK cum se simte în aceste zile în Italia, mai ales că nebunia coronavirusului este la nivel global. Vasile Mogoș este extrem de pozitiv, nu e deloc panicat și se gândește ca pericolul să fie depășit cât mai rapid și viața să-și reia cursul normal.

ADVERTISEMENT

Vasile Mogoș, despre pericolul coronavirus din Peninsulă: „Italienii sunt speriați, au golit marketurile și s-au închis în case”

Vasile Mogoș tocmai a trecut peste o accidentare care l-a ținut mai bine de două luni departe de gazon. El a jucat ultima oară pentru Cremonese în deplasarea pierdută la Verona, cu Chievo, 0-1, pe 7 decembrie 2019.

Accidentarea de la genunchiul stâng este acum istorie, pentru că românul se antrenează cot la cot cu restul colegilor și se pregătește să-și reia locul în echipă. Da, se antrenează, dar nu se știe dacă Liga va permite ca meciurile să se joace. În ultimul week-end, meciul lui Cremonese de la Ascoli a fost amânat din cauza stării de carantină din două regiuni ale Italiei, Lombardia și Veneto.

ADVERTISEMENT

„Italienii sunt mai speriați de felul lor… Ei se cam sperie de orice. Acum au golit supermarketurile și cei mai mulți s-au blocat în case. Panica e generală!” – Vasile Mogoș, jucător român la Cremonese

Care este situația în Cremona, oraș situat la 100 de kilometri de Milano? Vasile Mogoș, care în vară s-a mutat din centrul Cremonei într-o localitate situată la 6 kilometri de oraș, ne dă detalii.

Suntem toți cam preocupați de tot ceea ce se întâmplă, pentru că acest coronavirus este foarte periculos! Autoritățile au luat toate măsurile de sigurezza (n.r. – siguranță) și așteptăm cu răbdare să se termine cât mai repede. Italienii sunt mai speriați de felul lor… Ei se cam sperie de orice. Acum au golit supermarketurile și cei mai mulți s-au blocat în case! Panica e generală!

ADVERTISEMENT

Eu sunt mai optimist de felul meu și încerc să nu mă gândesc la lucruri negative. Acum tocmai vin de la antrenament, pentru că de antrenat ne antrenăm. Așteptăm o decizie de la Ligă pentru a vedea dacă se joacă meciul din week-end-ul următor, după ce nu am jucat la Ascoli”povestește Vasile Mogoș pentru FANATIK.

Vasile Mogoș așteaptă să revină pe gazon! Este și motivul pentru care nu l-a mai căutat nimeni de la echipa națională

Vasile Mogoș abia așteaptă să se întoarcă pe gazon după accidentarea la genunchiul stâng. „De două săptămâni mă antrenez cu echipa și nu mai am nicio problemă. Sunt pregătit să revin pe gazon, mai ales că a fost o absență destul de lungă”, spune fundașul.

ADVERTISEMENT

Nu m-a mai căutat nimeni de la echipa națională, dar este și normal pentru că nu am jucat. Cel mai important lucru este ca eu să joc, abia apoi să mă gândesc că mai sunt interesant și pentru echipa națională.

Urmează meciul de baraj cu Islanda, sper să batem acolo și apoi să câștigăm și finala și să mergem la EURO. Nu contează unde sunt, dacă sunt chemat sau nu, eu le țin pumnii băieților și sunt cu sufletul alături de ei”, a mai declarat Vasile Mogoș pentru FANATIK.

  • 650.000 de euro este cota fundașului de 27 de ani, născut la Vaslui pe 31 octombrie 1992. Este cea mai mare cotă din cariera sa, dublu față de cât valora acum un an și jumătate când semna cu Cremonese
  • 1 selecție are Vasile Mogoș la echipa națională a României, el fiind integralist în eșecul (0-2) cu Suedia din 15 noiembrie 2019. A mai fost rezervă neutilizată în Feroe, cu Norvegia și în Spania
ADVERTISEMENT
Tags: