Life

Vasile Muraru, dezvăluiri tulburătoare după moartea lui Alexandru Arșinel: “Trebuie să îl vadă familia și prietenii”. Unde va fi înmormântat actorul

Sfâșiat de drama lui Alexandru Arșinel, Vasile Muraru își amintește piesa prevestitoare, în care a jucat cu prietenul său: „Omul care a văzut moartea”.
29.09.2022 | 22:47
Vasile Muraru dezvaluiri tulburatoare dupa moartea lui Alexandru Arsinel Trebuie sa il vada familia si prietenii Unde va fi inmormantat actorul
Alexandru Arșinel a trecut la cele veșnice, dar prietenul său Vasile Muraru povestește un episod...aproape premonitoriu (sursa facebook.com)
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a trecut dincolo, la vârsta de 83 de ani, iar în urma pașilor marilor actori rămân, dincolo de orice, umbrele vii ale rolurilor lor. Unul dintre rolurile care i-au consolidat celebritatea celui tocmai plecat a fost cel din piesa „Omul care a văzut moartea”. O ipostază despre care, culmea tragediei, actorul de comedie Vasile Muraru – care i-a fost mereu alături lui Alexandru Arșinel – are puterea să zâmbească: „Nu el era în rolul principal, ci eu…”

Vasile Muraru, declarații după moartea lui Alexandru Arșinel

Indiferent de apăsarea momentului, deși a recunoscut că telefoanele îl „înnebunesc”, Vasile Muraru n-a fost deloc zgârcit cu cititorii FANATIK. „Ce spectacol frumos am făcut împreună! Totuși, n-a fost o premoniție, pentru că, în piesă, eu jucam rolul „Omului care a văzut moartea”, nu Alexandru Arșinel. El interpreta rolul primarului… Mai jucau în acel spectacol doamna Stela Popescu, Valentina Fătu, Nae Lăzărescu, Cristi Simion, Paul Rădulescu etc.”, și-a continuat declarația, în exclusivitate, actualul director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

ADVERTISEMENT
Vasile Muraru
Vasile Muraru, la lansarea cărții „Stela Popescu și Alexandru Arșinel, o pereche fără pereche”, de Aurel Storin (sursa facebook.com)

 

Amintirea actorului Vasile Muraru despre prietenul său Alexandru Arșinel și despre spectacolul respectiv continuă și se leagă de alte voci pământene care au devenit voci ale scenei cerești. Ștefan Bănică senior și Stela Popescu….

„Regizorul Constantin Dicu a făcut o montare impozantă, după o piesă clasică. Spectacolul se jucase și înainte, la Teatrul Giulești, cu Ștefan Bănică senior în rolul principal… La noi a avut un mare succes, iar reprezentațiile au durat timp de peste 10 ani, până când doamna Stela a plecat în stele…”, a rememorat, cu vocea tremurândă, Vasile Muraru.

ADVERTISEMENT

Un an de repetiții pentru un musical istoric

Piesa „Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, a fost publicată în anul 1928. De atunci, o mulțime de actori virtuoși s-au transpus în povestea unui anumit „Alexandru Filimon”, care salvează de la sinuciderea prin înec un vagabond, faptă ce îi crește șansele de a deveni primar. Povestea continuă, iar „vagabondul” reapare deghizat drept… nepotul din Moldova al aceluiași „Alexandru Filimon”. De-a lungul anilor, în distribuția spectacolului au scris istorie Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan, Costel Constantin etc.

Varianta la care se referă Vasile Muraru este cea de musical, și am aflat că repetițiile au durat aproape un an, deși, anterior, actorii, printre care și Alexandru Arșinel, lucraseră ani buni împreună cu regizorul la diverse spectacole și pentru scenetele din programul TVR de Anul Nou.

ADVERTISEMENT
Alexandru Arșinel Stela Popescu
Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Un cuplu inimitabil, care a plecat în… stele (sursa facebook.com)

Cum a primit Vasile Muraru vestea morții lui Alexandru Arșinel: „M-a lovit un trăsnet!”

Ce mai rămâne de spus? Amintiri, cuvinte, un strop de istorie care vine din firesc. Și Vasile Muraru, în amabilitatea sa de om, de coleg și de prieten, nu poate recurge decât la „profanul” sufletesc. Nu mai are timp de „povești”

„Dumnezeu să-l ierte pe Alexandru Arșinel! Condoleanțe familiei, condoleanțe publicului! M-a lovit un trăsnet, acum o jumătate de oră, atunci când m-a sunat Cristi (n.r fiul lui Alexandru Arșinel) și mi-a dat vestea. Apoi, au început să zbârnâie telefoanele. E normal ca lumea să sară și să-și transmită sentimentele…”, a continuat directorul teatrului „Tănase”, cel care și-a îngrijit prietenul aproape ca un medic, pe toată durata suferinței.

ADVERTISEMENT

Poate, citite sau ascultate „la rece”, cuvintele par altfel decât cele ieșite din seva durerii. Tocmai de aceea, este esențial să păstrăm momentul. Momentul acela, fatidic: „Este mare păcat, și vorbim despre o pierdere uriașă, a unui om care a iubit atât de mult scena și teatrul de revistă. Sandu Arșinel s-a dăruit pentru public!”.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. Programul funerariilor va fi decis de familie

În asemenea situații, întrebările devin grave, iar la orice colț poate pândi nefirescul. L-am lăsat, așadar, pe interlocutorul nostru să povestească cititorilor, românilor care vor să-l petreacă pe Alexandru Arșinel pe ultimul drum al acestei lumi, ce va urma…

În dimineața zilei de joi, trupul marelui actor va fi depus, preț de câteva ore, acasă. Apoi…

„Trebuie să-l vadă familia și prietenii. Cu toții vor să petreacă măcar puțin timp alături de el. Ulterior, Alexandru Arșinel va fi expus în foaierul Teatrului „Constantin Tănase”. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, dar toate aranjamentele aparțin dorinței familiei”, a încheiat Vasile Muraru.

Petre Moraru: „Săracu’ de el, a murit batjocorit!”

Actorul Petre Moraru, „frate” de scenă cu Alexandru Arșinel, și-a aminit că, înainte ca prietenul și colegul său să se îmbolnăvească, s-au întâlnit pe stradă. Arșinel era împreună cu fiul său Cristi, poreclit „Șină”, cum îi spuneau colegii de liceu.

„Ce faci, pastore?”, l-am interpelat… Iar băiatul lui se întreba, mirat, de unde și până unde vine povestea cu „pastorul”. Atunci i-am povestit că jucasem împreună cu tatăl lui în „Discipolul diavolului”, piesa lui George Bernard Shaw…”, a rememorat Petre Moraru, în exclusivitate pentru FANATIK.

Finalul unui comic este tragic. Dincolo de pensia sau de „Testamentul moral” al artistului, orice Stat nu stă degeaba, ci în plecăciune în fața valorilor sale. Dincolo de orgolii și de „marile copilării”. „Săracu’ de el, a murit batjocorit. Nu trebuia să aibă soarta asta”, a încheiat Petre Moraru, fără alte comentarii…

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO