Sport

Vasile Stângă, reacție furibundă înaintea Campionatului European de handbal feminin: ”Ne ducem acolo, nu știu, la sacrificiu”

Vasile Stângă a criticat decizia EHF de a impune jucătoarelor de la Campionatul European de handbal feminin să aibă schemă completă de vaccinare împotriva Covid-19.
27.10.2022 | 20:33
Vasile Stanga reactie furibunda inaintea Campionatului European de handbal feminin Ne ducem acolo nu stiu la sacrificiu
Vasile Stângă a criticat decizia EHF de a impune jucătoarelor de la Campionatul European de handbal feminin să aibă schemă completă de vaccinare împotriva Covid-19. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că selecționerul României, Florentin Pera, pierde nu mai puțin de nouă sportive din cauza acestei reguli.

Regula de la Campionatul European de handbal feminin care l-a înfuriat pe Vasile Stângă

Fostul mare jucător Vasile Stângă blamează luarea acestei decizii și crede că naționala României are cel mai mult de pierdut din cauza aceasta la Campionatul European de handbal feminin, care va începe pe data de 4 noiembrie.

ADVERTISEMENT

”E o grupă foarte grea și după regula asta tâmpită a EHF. Șansele noastre au scăzut enorm, ne ducem acolo, nu știu, la sacrificiu. Nu pot să-mi dau seama care a fost explicația acestei reguli. În campionatele astea de Champions League, acolo se joacă fără această regulă, acum la EURO s-a impus.

La Mondial se făceau teste, se țineau izolate. Eu cred că e o șmecherie și aici, nu știu la echipele nordice dacă și-au făcut toate analizele, adică vaccinurile. Cred că se va schimba ceva, e prea dură regula aceasta”, a declarat Stângă, la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Stângă vrea boicotarea competiției

Vasile Stângă și-ar dori ca formațiile din partea estică a continentului să boicoteze competiția din cauza acestei reguli și crede că subțirimea lotului îl disculpă de pe Florentin Pera în cazul unor rezultate modeste.

”Eu mă mir că toate celelalte echipe nu se unesc și nu boicotează, să vedem ce fac. Asta e problema, că la celelalte echipe nu-s probleme, va fi foarte greu pentru noi. Pera va avea o misiune…

ADVERTISEMENT

Dar știți cum e, e și un motiv acum, că n-a putut să meargă cu toată echipa, face ce poate, nu poate nimeni să-i zică nimic. Poate pentru fete va fi o descătușare și vor juca foarte bine”, a mai spus Stângă.

Lot subțire pentru Euro

Crina Pintea a suferit o accidentare la șold la meciul cu Vipers din Liga Campionilor, dar s-a prezentat la reunirea lotului. Din informațiile FANATIK, sunt șanse mici ca vedeta naționalei să se recupereze în timp util. Dar, un răspuns final va fi aflat zilele următoare, după o serie de investigaţii.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru Campionatul European, care se va desfășura în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, este următorul:

  • Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Corina Lupei
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Sorina Grozav (răcită), Bianca Bazaliu, Diana Lixăndroiu
  • Centri: Eliza Buceschi, Laura Pristăvița
  • Interi dreapta: –
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea, Mihaela Mihai
  • Pivoţi: Crina Pintea (accidentată), Lorena Ostase, Andreea Țîrle
ADVERTISEMENT