News

Vasile Uglai i-a impresionat cu talentul său pe Papa Francisc şi Sylvester Stallone. Cu ce se ocupă sătmăreanul

Papa Francisc şi Sylvester Stallone au fost impresionați de talentul unui sătmărean. Vasile Uglai a ajuns să fie admirat pentru creațiile sale ceasornicărești de multe nume celebre.
25.12.2021 | 23:06
Vasile Uglai ia impresionat cu talentul sau pe Papa Francisc si Sylvester Stallone Cu ce se ocupa satmareanul
Papa Francisc şi Sylvester Stallone au fost impresionați de talentul unui sătmărean. Sursă foto: ebihoreanul. Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un orădean a ajuns să fie cunoscut și apreciat la nivel național și internațional pentru pasiunea care l-a făcut ca după 30 de ani în care a fost angajat la CFR, să își dea demisia și să își deschidă propria afacere.

Vasile Uglai, de nevoie, și-a descoperit cea mai mare pasiune

Totul a început atunci când Vasile Uglai și-a făcut prima curea de ceas, urmând ca și soția și fiica să aibă parte de câte un astfel de accesoriu.

ADVERTISEMENT

“A luat geanta mea preferată din piele şi a tăiat-o. S-a jucat şi a cusut până i-a ieşit ce-a vrut: o curea elegantă, pe care o ţine şi acum în ramă. Iniţial am fost supărată, dar am observat că e pasionat. Şi-a cumpărat piele şi ne-a făcut mie şi fiicei curele de ceas”, îşi aminteşte soţia Nicoleta, conform portalsm.ro.

Iar de atunci totul s-a schimbat. Inițial și-a făcut un atelier pe balcon, acolo unde realiza comenzile care îi veneau de la primii clienți, pe Facebook sau la telefon, urmând ca mai apoi să închirize un spațiu chiar în centrul Oradei.

ADVERTISEMENT

Acela a fost momentul în care și soția a renunțat la serviciu și s-a dedicat pasiunii soțului. Pasiune care în 2015 i-a adus colaborarea cu un designer de ceasuri din Dâmbovița, Augustin Matei, care i-a crescut veniturile, având acum clienți și din Germania, SUA sau Singapore.

Orădeanul se dedică trup și suflet noii meserii

“Cel mai mult mă motivează când clienţii îmi trimit fotografii în care zâmbesc şi poartă ceasul pe mână”, spune Vasile Uglai, informează ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă talentul pe care-l are, Vasile Uglai și-a făcut un adevărat portofoliu de clienți și datorită pasiunii pentru meseria pe care o practică. Înainte de a face o curea de ceas, bărbatul poartă o discuție amplă cu cel care urmează să îi cumpere produsul pentru a se asigura că astfel îi va satisface toate dorințele.

“Fac o schiţă a produsului după ce ştiu culorile preferate ale clientului, dacă e sportiv sau se îmbracă elegant… Pe un ceas pentru bărbaţi cusăturile sunt groase, la femei sunt fine şi subţiri. Şi pH-ul pielii este important. Dacă e acid strică repede pielea curelelor, cam într-un an, dar la o persoană cu pH normal poate să ţină ani de zile“, a adăugat creatorul de curele pentru ceasuri.

ADVERTISEMENT

Sylvester Stallone și Papa Francisc îi poartă creațiile

În 2018, bihoreanul a primit prima comandă care i-a adus respectul lui Sylvester Stallone. La cererea unui prieten de-al starului, Augustin Matei a creat un ceas pentru actor, iar cureaua acestuia a fost confecționată de Vasile, din piele de crocodil verde cu cusături aurii.

Iar un an mai târziu, a urmat cea de-a doua comandă care a ajuns la un nume mare al lumii. În 2019 Guvernul României i-a cerut designerului să creeze ceva special pentru Papa Francisc, iar cei doi, Vasile și Augustin, i-au oferit un cadou de zile mari.

”Augustin a propus o curea din piele de crocodil. Eu i-am spus că un om care transmite modestie în tot ce face şi care poartă un Casio nu va purta aşa ceva. Am ales o piele de viţel, maro închis, cusută cu aţă simplă”, mai spune Vasile, confomr sursei menționate anterior.

Printre persoanele cunoscute care-i poartă creațiile românului se mai numără și Nicu Alifantis şi Tudor Gheorghe. Aceștia, cei dornici să cumpere o curea de ceas ”made în Oradea” trebuie să scoată din buzunar între 200 de lei, dacă vor un produs din piele de vițel, și 250 de euro, dacă produsul trebuie să ajungă în străinătate. Cele mai scumpe fiind curelele din piele de pisică, în valoare de 800 de lei.

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei