ADVERTISEMENT
Fotbal international

Vasili Hamutovski, mesaj din Belarus pentru Mirel Rădoi: „Nu ceda! Nu-ți pierde entuziasmul și încrederea!”

Autor: Bogdan Ciutacu | 11.11.2020 | 17:19
Vasili Hamutovski, mesaj din Belarus pentru Mirel Rădoi: „Nu ceda! Nu-ți pierde entuziasmul și încrederea!”
Mesajul din Belarus al fostului portar al FCSB, Vasili Hamutovski, pentru Mirel Radoi: "Nu ceda!"

Vasili Hamutovski a ajuns la 42 de ani, dar nu i-a uitat pe foștii săi coechipieri de la FCSB, Mirel Rădoi și Nicolae Dică, pe care îi încurajează să continue la națională înainte de meciul amical cu selecționata Belarusului.

ADVERTISEMENT

Fostul portar bielorus al FCSB a jucat pentru „roș-albaștri” între 2003-2006 și a fost foarte îndrăgit de suporteri, iar în 2012 a revenit ca jucător la Petrolul Ploiești, cu care a câștigat Cupa României.

În țara natală, a fost trimis în judecată de autorități pentru că a participat la protestele împotriva regimului. Hamutovski a fost antrenor cu portarii în ultimii doi ani la Dinamo Brest, cu care a avut rezultate foarte bune, dar contractul i-a fost reziliat după ce fostul fotbalist s-a alăturat protestelor din Belarus împotriva președintelui-dictator, Aleksandr Lukașenko, care a intervenit să nu i se mai prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Vasili Hamutovski pentru Mirel Rădoi și Nicolae Dică: “Nu ceda! Nu-ți pierde entuziasmul și încrederea. Folosește fiecare meci pentru a progresa”

Vasili Hamutovski nu și-a uitat foștii colegi de la FCSB, chiar dacă echipa națională a țării sale va juca împoriva României și are mare încredere că Mirel Rădoi și Nicolae Dică pot produce rezultate bune: “Îi încurajez pe Mirel și pe Dică în calitatea lor de antrenori ai naționalei și, chiar dacă au o misiune dificilă, sunt convins că amândoi muncesc la acest proiect cu sufletul, cu toată ființa lor”, a declarat fostul portar pentru gsp.ro.

Fostul portar al FCSB consideră că fotbalul mondial trece printr-una dintre cele mai dificile perioade din istorie, iar misiunea lui Mirel Rădoi și a jucătorilor este și mai dificilă: Nu e simplu în această perioadă să conduci o națională, fiindcă pandemia și restricțiile au schimbat total regulile. E cea mai delicată perioadă și pentru fotbalul european de la Al Doilea Război Mondial încoace”, a explicat Hamutovski.

ADVERTISEMENT

Bielorusul are un mesaj foarte pozitiv atât pentru fostul său căpitan Mirel Rădoi, cât și pentru Nicolae Dică: Eu atât îi transmit lui Mirel: ai fost un jucător de excepție, la fel ca Dică! Mi-a făcut mare plăcere să vă fiu coleg la Steaua. Sunteți oameni care gândesc fotbalul. Nu ceda! Nu-ți pierde entuziasmul și încrederea. Folosește fiecare meci pentru a progresa și lucrurile bune nu vor întârzia să vină! Baftă”, a mai declarat Vasili Hamutovski pentru sursa citată.

Vasili Hamutovski apreciază filosofia antrenorului Mirel Rădoi, dar și a lui Nicolae Dică: “Am încredere în mentalitatea și inteligența lui Mirel și a lui Dică. Rădoi sesizează încotro se îndreaptă fotbalul mondial”

Vasili Hamutovski nu se alătură contestatarilor lui Mirel Rădoi, ba chiar laudă filosofia și mentalitatea fotbalistică a selecționerului, care are o viziune modernă asupra fenomenului: Am încredere în mentalitatea și inteligența lui Mirel și a lui Dică. Rădoi sesizează încotro se îndreaptă fotbalul mondial. Dacă vrei să progresezi și să ai acces la rezultate, trebuie să joci cu presiune în terenul adversarului, să-l sufoci, să nu-i dai timp și spațiu dacă pierzi mingea, să încerci să recuperezi cât mai departe de propria poartă”, i-a lăudat fostul jucător pe cei doi antrenori, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Bielorusul care a jucat în România pentru FCSB și Petrolul, dar a vorbit și despre meciul amical dintre România și Belarus“Nu contează ca rezultat, e doar un bun prilej pentru selecționeri să testeze alti jucători, să verifice diferite sisteme. Belarus a avut o șansă mare de a merge în premieră la un turneu final, dar, din păcate, nu a prins un meci bun cu Georgia și a pierdut. Știu că România a ratat același culoar în Islanda. Probabil că acum e începutul unui nou drum pentru fiecare echipă”, a mai spus Hamutovski.

Hamutovski este extrem de ancorat în realitățile fotbalului românesc și știe tot ce se întâmplă, deoarece are acces la multe informații pe grupul de whatsapp creat de foștii colegi de la FCSB: Știu cam tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, fiindcă sunt pe grupul de WhatsApp cu foștii mei coechipieri de la Steaua, unde circulă informațiile cele mai importante din țară”, a mai declarat fostul portar al FCSB.

ADVERTISEMENT

  • ( P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Belarus. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!