Mai sunt doar câteva ore până când vom trece în 2025, iar gospodinele nu știu încotro să o apuce cu pregătirea mesei de Revelion. Ei bine, printre preparate trebuie să se afle și acest desert.
Masele de Revelion sunt îmbelșugate, iar preparatele care mai de care așteaptă să fie savurate. Pe lângă bunătățile deja pregătite, este bine să ai pe masă și Vasilopita, un desert asemănător unui chec sau cozonac.
Aceasta este o prăjitură grecească, pe care gospodinele o pregătesc în ajunul Anului Nou. Pregătirea ei nu este deloc complicată, iar cei care mănâncă desertul în noaptea dintre ani și în ziua de Sfântul Vasile vor avea noroc tot anul.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început trebuie să preîncălzești cuptorul la 160 de grade celsius. Apoi se pregătește tava în care se va coace prăjitura. O ungem cu puțin ulei și se pune foaie de copt.
Acum, untul se mixează cu zahărul pudră. După ce zahărul s-a topit complet, adăugăm ouăle, laptele coniacul, vanilia, mahlebul și masticul. Se mixează totul bine.
După, se mai pune zeama de portocală, coaja acesteia, făina și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă până când compoziția se omogenizează.
Aluatul obținut să pune în tava gata pregătită și se bagă la cuptor. Secretul este să introduceți un bănuț în prăjitură înainte de a fi pusă la copt. Se zice că persoane care va găsi moneda va avea noroc tot anul viitor.
Așa că dacă vrei să ai parte de un an plin de noroc, pregătește această prăjitură delicioasă. Să cu cumva să omiți pasul introducerii bănuțului, este esențial.