Fotbal intern

Vassaras și Deaconu, „patronii” CCA, continuă marginalizarea lui Șovre. Ce i-au mai interzis după ce l-au „scos” de la derby

09.04.2021 | 19:55
Vassaras si Deaconu patronii CCA continua marginalizarea lui Sovre Ce iau mai interzis dupa ce lau scos de la derby
ADVERTISEMENT

Conducerea CCA, grecul Kyro Vassaras și vasalul Alexandru Deaconu, au găsit soluția să-l „ajute” pe asistentul Octavian Șovre după controversa iscată de gestul acestuia de a-i cere un autograf lui lui Erling Haaland la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund 2-1 din Liga Campionilor.

Asistentul român a explicat gestul său ca fiind pentru o cauză umanitară în care este implicat: a luat semnătura vedetei norvegiene pentru un centru de terapie a adulților care suferă de autism grav din județul său, Bihor.

ADVERTISEMENT

Mai concret, pentru ca autograful lui Haaland să fie licitat la evenimentele caritabile organizate de Asociația S.O.S. Autism Bihor, pentru strângerea de fonduri necesare menținerea activității asociației amintite.

Vassaras și Deaconu, „patronii” CCA, continuă marginalizarea lui Șovre. Ce i-au mai interzis după ce l-au „scos” de la derby

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a criticat cu o vehemență demnă de o cauză mai bună gestul lui Octavian Șovre, fără să țină cont de motivația umanitară din spatele autografului „complet inacceptabil”.

ADVERTISEMENT

Asistentul din Oradea a explicat de ce i-a cerut semnătura lui Haaland, asumându-și riscul de a deranja onor conducerea CCA, „stăpânii” Kyro Vassaras și Alexandru Deaconu, care au instituit „Omerta – legea tăcerii” în „regatul” CCA, stat în stat, care nu dă socoteală nimănui și nu poate fi în niciun caz atacat.

„M-au sunat jurnaliști din străinătate și le-am explicat că prin natura regulamentului nu pot vorbi decât cu aprobare din partea forurilor. Apoi am decis să răspund cu orice risc. Poate am să fiu amendat pentru că am răspuns întrebărilor, dar îmi asum. De aceea, sper din tot sufletul să fie un lucru pozitiv, tot ce s-a întâmplat la meciul de marți” – Octavian Șovre

Consecințele actului său „nealiniat” la politichia CCA au venit rapid: Vassaras și Deaconu l-au înlocuit pe Șovre în brigada condusă tot de Ovidiu Hațegan, la fel ca la Manchester, care urmează să arbitreze derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj duminică seară, de la ora 21:30. În locul lui Șovre a fost delegat Radu Ghinguleac.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, „vătafii” arbitrajului românesc i-au interzis pur și simplu lui Octavian Șovre să mai discute cu presa, deși acesta ar fi vrut să explice în continuare implicarea sa în acțiunile de caritate ale Asociația S.O.S. Autism Bihor, în care este implicat de mai bine de 5 ani.

Vassarasdeaconu l-a amenințat pe Șovre că dacă mai face valuri poate să-și ia adio de la delegări nu numai în Europa, dar și în Casa Pariurilor Liga 1. Pentru că, vezi Doamne, ar fi afectat demnitatea arbitrajului românesc… Nimic altceva nu contează, ce sunt alea acte caritabile, ajutor pentru niște oameni bolnavi? Drepți, marș la colț cu fața la perete! România anului 2021…

ADVERTISEMENT

Conducerea CCA încalcă flagrant „Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”

Măsura dictatorială a conducerii CCA, Kyros Vassaras & Alexandru Deaconu, calcă în crampoane un drept elementar al omului, Octavian Șovre este om înainte să fie arbitru, dreptul la libertatea de exprimare, stipulat clar, fără nicio ambiguitate în „Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare
(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.
(2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.

Nume importante din fotbalul românesc sunt de partea lui Șovre

Gestul lui Octavian Șovre, în sine, a fost criticat în lumea arbitrajului, inclusiv de „frații”, acum certați, Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, pentru că „scopul nu scuză mijloacele”.

…Dar motivația lui a fost înțeleasă și apreciată de incomparabil mai multe nume importante din lumea fotbalului, lista este realmente impresionantă: Gică Hagi, Mihai Stoica, Marian Copilu, Adrian Mutu, Cristi Chivu, Nicolae Dică, Claudiu Keșeru, Andrei Radu, Gabi Tamaș, Vasile Maftei, Ianis Zicu, Daniel Niculae, Daniel Pancu, Daniel Stanciu, Attila Hadnagy, Ciprian Marica, Florin Prunea, Ianis Guda au anunțat că vor dona tricouri sau ghete de fotbal cu autografe pentru a fi licitate în folosul Asociației S.O.S. Autism Bihor.

  • „Nu mi-am imaginat niciodată că un gest cum a fost cel al lui Tavi Șovre, pentru o cauză caritabilă, să aibă parte de atâta răutate din partea unora” – Simona Zlibuț, președintele Asociația S.O.S. Autism Bihor pentru gsp.ro
  • „Toate tricourile care ne sunt oferite de foști fotbaliști, vor fi scoase la licitație și banii vor fi folosiți pentru centrul nostru, care e obligatoriu să-și continue existența pentru ca adulții și copiii cu formă gravă de autism să poată avea dreptul la o viață mai bună” – Simona Zlibuț, președintele Asociația S.O.S. Autism Bihor
  • „Fiind și postul Paștelui, aș avea un mesaj pentru toți: să fim mai buni și să ajutăm atât cât putem, iar cine se îndoiește de ceva să se pună măcar pentru o clipă în pielea părinților care au copii bolnavi de autism” – Simona Zlibuț, președintele Asociația S.O.S. Autism Bihor
  • 48 de ani va împlini Octavian Șovre pe 19 iulie 2021
  • 29 de ani de arbitraj are la „activ” Octavian Șovre
  • 20 de ani de arbitraj în prima ligă are Octavian Șovre
  • 17 ani pe lista FIFA are Octavian Șovre
ADVERTISEMENT