Vătăjelu, ținta Craiovei! Oltenii vor să-l împrumute de la Sparta Praga. Vezi reacția jucătorului

Alexandru Năstase   
in Universitatea Craiova
10/08/2018, 11:15
Vătăjelu, ținta Craiovei! Oltenii vor să-l împrumute de la Sparta Praga. Vezi reacția jucătorului GALERIE FOTO
Vătăjelu, ținta Craiovei! Jucătorul este dorit sub formă de împrumut

Vătăjelu, ținta Craiovei! Universitatea a vândut trei jucători în această vară și lucrul acesta se simte. Astfel, după plecările lui Băluță, Zlatinski și Gustavo, italianul Mangia nu a ratat ocazia și s-a plâns de subțirimea lotului. Mai mult de atât, contra nemților de la Leipzig, oltenii au fost depășiți clar la toate capitolele. Golul marcat le oferă însă speranțe pentru manșa retur care se va disputa la Craiova, pe arena Ion Oblemenco.

Partida de la Leipzig a reprezentat însă un semnal clar de alarmă. Șefii Universității au demarat imediat după meci negocierile cu Bogdan Vătăjelu, fotbalistul fiind văzut drept o soluție perfectă pentru redresarea jocului, dar și a atmosferei din vestiar. Vătăjelu a fost vândur de Craiova la Sparta Praga, dar în ultima perioadă este mai degrabă rezervă. În ultimul meci, românul a fost lăsat în afara lotului contra lui Slovacko, partidă câștigată cu 2-1 de Sparta. Niță, Stanciu și Chipciu au fost toți 3 titulară pentru formația din Praga.

Vătăjelu, ținta Craiovei!

Astfel și gruparea din Cehia ar fi interesată de o eventuală relocare a lui Vătăjelu. Craiova vrea să-l ia sub formă de împrumut, dar cu opțiune de cumpărare. Nici jucătorul nu exclude o posibilă întoarcere

Eu am rămas în relaţii foarte bune cu oamenii de acolo, mai ales cu patronul echipei, Mihai Rotaru. Au fost ceva discuţii că poate ar avea nevoie de mine, şi cum situaţia mea aici nu e una extraordinar de clară, desigur că am luat ca variantă şi să mă întorc să joc. Dar chiar nu ştiu nimic. Au fost ceva discuţii acum vreo două săptămâni. Acolo deja sunt jucători pe postul ăla, iar Bancu e într-o formă extraordinară. Am şi vorbit despre chestia asta, deja e o echipă formată şi e mai greu. Dar nu se ştie nimic, pot lua în calcul orice. Eu îmi doresc să joc, asta e clar. Acum nu ştiu dacă o voi face acolo sau voi rămâne aici. Eu ştiu sigur că îmi doresc să joc, pentru că nu mai pot sta în situaţia asta, a explicat Vătăjelu pentru ProSport.

Românul putea ajunge sub comanda lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Agentul jucătorului a declarat că oficialii lui Sparta Praga și cei ai clubului din Grecia au discutat despre un posibil transfer.

“PAOK și Sparta discută despre Vătăjelu, dar nu pot să vă spun mai multe. Atât timp cât nu există niciun acord între cele două echipe, nu pot să vă ofer detalii. Totul depinde de Sparta. Știm doar că PAOK este o echipă mare și dacă va fi nevoie să negociem un contract, vom analiza propunerea foarte atent”, a declarat agentul fotbalistului, Cornel Teodorescu.

A fost dorit și de PAOK

Jurnaliștii greci au scris că Vătăjelu putea merge la PAOK sub formă de împrumut. Contractul lui cu Sparta Praga expiră peste doi ani. La 25 de ani, jucătorul este cotat la un milion de euro. Vătăjelu s-a transferat de la CSU Craiova la Sparta Praga la începutul lui 2017 și a jucat alături de alți doi români, Nicușor Stanciu și Florin Niță. În 28 de partide jucate pentru cehi, a marcat un singur gol și a dat 10 pase de gol.

Nici lui Nicuşor Stanciu nu ăi merge prea bine la Praga. Tocmai a pierdut banderola după eliminarea din Europa League. Fotbalistul de 25 de ani a declarat recent că nu regretă transferul la formaţia din capitala Cehiei, cu toate că era obişnuit să joace cu FCSB şi Anderlecht în grupele cupelor europene. “Simt o mare dezamăgire, pentru că e finalul drumului nostru în Europa. Am avut meciul retur în propriile mâini şi am reuşit să întoarcem un eşec la două goluri diferenţă, însă până la urmă am fost eliminaţi. În acelaşi timp, sunt mândru de băieţi, am arătat că suntem o echipă adevărată. La Anderlecht şi la FCSB eram obişnuit să joc în grupele cupelor europene, dar avem în continuare încredere în echipă. Chiar nu regret transferul la Sparta Praga”, a declarat fostul jucător al vicecampioanei României.

Nicuşor Stanciu s-a transferat la Sparta Praga în iarnă, când cehii au plătit cinci milioane de euro pentru a-l achiziţiona de la Anderlecht. Belgienii ar putea să mai primească alte patru milioane de euro în funcţie de performanţele românului la formaţia din capitala Cehiei.

104 partide a bifat Vătăjelu în tricul Craiovei

 

Închide ×