Fotbal international

Vecinii ne-au luat faţa! Liga 1 pe terenuri îngheţate, campioana Moldovei are stadion în sală. Video

11.03.2021 | 20:00
Vecinii neau luat fata Liga 1 pe terenuri inghetate campioana Moldovei are stadion in sala Video
ADVERTISEMENT

Pentru prima oară în istorie, Liga 1 a reînceput la mijlocul lunii ianuarie, iar multe meciuri au fost afectate de terenuri îngheţate. FANATIK îţi prezintă modul prin care campioana Moldovei le-a luat faţa formaţiilor din România şi dispune de un stadion în sală.

Vremea rea din lunile ianuarie şi februarie a fost un inamic pentru meciurile din Liga 1, dar şi din Cupa României, cu terenuri îngheţate sau pline de zăpadă. În tot acest timp, peste Prut, Sheriff Tiraspol, cea mai bogată echipă din Republica Moldova, joacă meciurile de pe teren propriu pe un stadion în sală.

ADVERTISEMENT

Campioana Moldovei şi-a inuagurat stadionul din sală în 2004. Complex de cinci stele în Tiraspol

Într-o perioadă în care răsar stadioane moderne în România, Republica Moldova se poate lăuda cu o mică bijuterie în Tiraspol de aproape 17 ani. Sheriff, campioana Moldovei, dispune de un stadion cu 3.570 de locuri în sală, arenă care a fost dată în folosinţă în a doua parte a anului 2004.

“Arena acoperită a fost dată în exploatare în a doua jumătate a anului 2004 şi pe drept este una din cele mai neobişnuite construcţii ale Complexului Sportiv ‘Sheriff’. În întregime acoperită şi încălzită, ea este înzestrată cu 3570 de scaune pentru spectatori şi permite în condiţii de confort înalt de a petrece meciuri de fotbal în perioada toamnă-iarnă a anului.

ADVERTISEMENT

Terenul de joc al acestui complex sportiv închis are dimensiuni de 105 х 68 metri, dispune de un gazon cu acoperămînt artificial de generaţia a patra, fabricat de firma „FieldTurf” şi o reţea de drenaj foarte efectiv”, anunţă clubul pe site-ul oficial.

Sala face parte din Complexul Sportiv Sheriff, care mai cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 12.746 de locuri, şi o arenă secundară, care poate primi 9.300 de spectatori. În plus, campioana Moldovei mai dispune de o academie de fotbal, opt terenuri de antrenament, patru terenuri de tenis şi un bazin de înot.

ADVERTISEMENT

Construcţia Complexului Sportiv Sheriff a început pe 1 august 2000, iar primele arene au fost inaugurate după aproape doi ani, în iunie 2002. Clubul Sheriff Tiraspol a fost înfiinţat în 1997 de Victor Guşan, cel care este şi în prezent patronul echipei. De-a lungul timpului, formaţia transnistreană a câştigat de 18 ori titlul de campioană a Moldovei şi a jucat de patru ori în grupele Europa League, ultima dată în sezonul 2017-2018.

Fotbaliştii din Liga 1 critică starea terenurilor

Meciurile din această iarnă au adus o serie de critici din partea jucătorilor din Liga 1, unele dintre acestea fiind adresate către conducerea propriului club, cum a fost cazul lui Adrian Păun de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

“Terenurile sunt groaznice. Cred că avem cel mai prost teren din Liga 1. Avem pretenții de cupe europene, dar condiții deloc, e ca la Liga 2! Suntem criticați, nu caut scuze, dar să vină să vadă și ei cum e în locul nostru”, spunea Adrian Păun după CFR Cluj – FC Voluntari 0-0.

“Nu am făcut un meci bun, dar pe terenul ăsta nu se poate juca. Terenul este înghețat! Cum să jucăm? Ăsta nu este fotbal. Observatorul vine să se plimbe. Nu ai cum să-ți impui jocul pe un astfel de teren. Suferim mult din cauza terenului. Nu pricep”, susţinea Florin Tănase după Hermannstadt – FCSB 1-0.

ADVERTISEMENT