Vedetă în Pantelimon la 33 de ani! Ovidiu Herea a debutat la Metaloglobus

13.08.2018 | 11:54
Vedeta in Pantelimon la 33 de ani Ovidiu Herea a debutat la Metaloglobus
ADVERTISEMENT

Ovidiu Herea, 33 de ani, câștigător al Cupei Elveției, a debutat pentru Metaloglobus în egalul cu Aerostar Bacău, 1-1, în etapa a doua a ligii secunde. Fostul internațional s-a reîntâlnit la clubul din Pantelimon cu Gigel Coman, alături de care juca la FC Național la începutul carierei.

Metalogobus a rămas în liga a doua, profitând de abandonul celor de la CS Afumați, care nu au mai dorit să se înscrie decât în eșalonul al treilea. Astfel, micuțul club din Pantelimon a pornit o campanie furtunoasă de transferuri, pentru a-și asigura un lot care să-i permită rămânerea în liga a doua. Primul nume mare adus la Metaloglobus este Ovidiu Herea, jucător cu aproape o sută de meciuri în Liga 1, deținător al Cupei Elveției, internațional român.

ADVERTISEMENT

“N-a fost greu să-l convingem pe Herea să vină la noi. Suntem în discuții și cu un alt jucător activ, cu peste 300 de meciuri în prima ligă. Anul trecut am gândit strategia cu sufletul, am lăsat jucătorii care promovaseră și am zis că e dreptul lor să joace, dar anul acesta facem lucrurile diferit” – Marius Burcă, președinte Metaloglobus.

“Am ales Metaloglobus pentru că sunt acasă, îl știu foarte bine pe antrenorul Bogdan Andone, vrem să facem o echipă competitivă. Îmi doresc mult să joc în continuare și nu a fost greu să decid să vin aici. Am semnat pe un an, îmi doresc să-i ajut să rămână în liga a doua. Nu cred că anul acesta se va pune problema promovării, este greu pentru noi să ne gândim la așa ceva acum. Sperăm să facem față și să terminăm cât mai sus în clasament. Este un sezon foarte puternic, sunt echipe de tradiție, iar nivelul ligii a doua a crescut foarte mult. E frumos să revină echipele de tradiție în prim-plan. Îmi doresc să le văd în prima ligă pe toate, inclusiv Rapidul” – Ovidiu Herea, mijlocaș Metaloglobus.

ADVERTISEMENT

Herea, coleg cu Gigel Coman după 15 ani

Fotbalistul care a evoluat la FC Național, Rapid, Xanthi, Sion, Pandurii, Chiajna, Viitorul și Balotești, spune că pe lângă partea sportivă, se simte legat și emoțional de noua sa echipă.

“Am jucat în albastru și bleu când am debutat în Liga 1, la FC Național. Iubesc aceste culori, mă bucur că le am și aici și că l-am găsit la echipă și pe fostul meu coechipier, Gigel Coman” – Ovidiu Herea, mijlocaș Metaloglobus.

ADVERTISEMENT

La Metaloglobus, Herea va fi coleg cu Gigel Coman, omul pe care l-a avut alături în vestiar și în Parcul cu Platani. Acum, Coman, 40 de ani, este în dublă ipostază: antrenor secund și jucător.

“Este bine că avem un jucător cu experiență, sperăm să ne ajute de la meci la meci mai mult. Au trecut mulți ani de când am jucat ultima dată împreună. Dacă va fi nevoie de mine în acest sezon, voi juca. Ar fi interesant ca eu și Ovidiu să fim din nou pe teren împreună” – Gigel Coman, antrenor secund și jucător Metaloglobus.