Sport

Vedeta naționalei Islandei recunoaște acuzațiile de agresiune sexuală. „Comportamentul meu nepotrivit a devenit problematic”

Prima reacție a lui Kolbeinn Sigthorsson, golgeterul all time al naționalei Islandei, după acuzațiile de agresiune sexuală
02.09.2021 | 09:18
Vedeta nationalei Islandei recunoaste acuzatiile de agresiune sexuala Comportamentul meu nepotrivit a devenit problematic
ADVERTISEMENT

Kolbeinn Sightorsson, vedeta Islandei acuzată de agresiune sexuală, a postat un mesaj public pe rețelele de socializare, în care a recunoscut ce s-a întâmplat.

Kolbeinn Sigthorsson și-a cerut scuze public

Golgeterul all time al naționalei Islandei a fost nevoit să își ceară scuze public, lucru care s-a și întâmplat. Acesta a confirmat că a agresat-o pe Gyða Arnarsdóttir și pe prietena acesteia și că regretă foarte tare comportamentul său.

ADVERTISEMENT

„În ultimii ani nu am evoluat cum îmi doream. Am fost accidentat grav, iar cariera mea era în pericol. În acest timp, comportamentul meu nepotrivit a devenit problematic.

Arnarsdóttir a ieșit în față și a spus varianta ei despre incidentul dintre noi. Arnarsdóttir și prietena ei au solicitat scuze publice și despăgubiri”, și-a început mărturisirea jucătorul islandez.

ADVERTISEMENT

Sigthorsson a trebuit să plătească 20.000 de euro

„Am acceptat și am plătit în plus 20.000 de euro către organizația non-guvernamentală Stigamot, pentru recunoașterea muncii lor în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale. Aici s-a încheiat incidentul. 

Federația de Fotbal din Islanda a fost informată de cum au evoluat lucrurile, dar recentele declarații și negații din presă au făcut-o pe Arnarsdóttir să se simtă ca și cum situația nu a mai avut o finalitate.

ADVERTISEMENT

Înțeleg asta. Regret comportamentul meu din acest timp și mă opun oricărei forme de violență. Voi lucra în continuare să-mi îmbunătățesc comportamentul”, a mai scris Kolbeinn Sightorsson.

Scandalul a lăsat urmări grave la Federația Islandeză de Fotbal

După cum s-a raportat, scandalul a dus deja la demisia fostului director Guoni Bergsson, urmat de întreg consiliul de la KSI. Fostul director a negat despre acuzațiile primite de Sigthorsson, iar când acestea au ieșit la iveală, Bergsson a fost forțat să demisioneze.

ADVERTISEMENT

„La Federație, toți oamenii importanți cunoșteau aceste cazuri. Și Bergsson, și membrii Consiliului de Administrație, și antrenorii. Sunt sigură că știau. Federația e un aparat corupt.

Și ziariștii aflaseră de multă vreme despre agresiunile sexuale ale unor fotbaliști cunoscuți. Ei ce au făcut? Au fost orbi și surzi! La asemenea lucruri trebuie să fie toleranță zero”,  a spus Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii.

Meciul dintre Islanda si România are loc joi, 2 septembrie, de la ora 21:45 și poate fi urmărit live text pe site-ul FANATIK.RO.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,48 este cota pentru „șansă dublă X2” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT