Sport

Vedete de clasă mondială și patru zile de experiențe unice la Sports Festival 2022. Simona Halep, Adrian Mutu și Horia Tecău sunt capetele de afiș

A treia ediție a Sports Festival va avea oc la sfârșitul acestei săptămâni, la Cluj-Napoca.  De joi până duminică pasionații de sport vor putea participa la zeci de evenimente, meciuri demonstrative și concerte.
09.06.2022 | 11:00
Vedete de clasa mondiala si patru zile de experiente unice la Sports Festival 2022 Simona Halep Adrian Mutu si Horia Tecau sunt capetele de afis
Sursa foto: Sports Festival
ADVERTISEMENT

Simona Halep, Adrian Mutu și Horia Tecău sunt capetele de afiș ale ediției 2022 a Sports Festival. Peste 20 de sporturi vor putea fi încercate gratuit de public. Nu lipsesc meciurile demonstrative și concertele.

Meciul de retragere al lui Horia Tecău, primul mare eveniment la Sport Festival

Sports Festival a pregătit și în acest an pentru comunitatea clujeană, și nu numai, un sfârșit de săptămână plin de adrenalină și provocări.

ADVERTISEMENT

Pe lângă experiențele sportive pe care oricine le poate încerca în mod gratuit, organizatorii au adus o serie de nume importante din sportul mondial pentru meciuri demonstrative și sesiuni de sport talks.

Primul mare eveniment se va derula vineri, 10 iunie, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă BT Arena. Este vorba despre meciul de retragere a fostului mare tenisman Horia Tecău, fost vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu şi dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Alătui de Tecău, în arenă vor intra și Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt, fost partener de dublu al românului, și Andrei Pavel.

Patrick Mouratoglou o însoțește pe Simona Halep la Cluj

Tot vineri, dar cu câteva ore înaintea demonstrativului de tenis de câmp organizat în onoarea lui Horia Tecău, antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, va susține un masterclass intitulat The art of coaching.

ADVERTISEMENT

Evenimentul susținut de cel mai în vogă antrenor al momentului în tenisul mondial va avea loc vineri, 10 iunie, în BT Arena, între orele 16:30-17:30.

Patrick Mouratoglou a pregătit de-a lungul anilor vedete de top mondial între care Serena Williams, Marcos Baghdatis, Anastasia Pavlyuchenkova, Jérémy Chardy, sau Grigor Dimitrov. Din această primăvare o pregătește pe Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Crosul vedetelor și influencerilor are loc sâmbătă

Sâmbătă, 11 iunie, evenimentul central la Sports Festival va fi crosul super eroilor. Este vorba de o cursă caritabilă de alergare la startul căreia se vor alinia o serie de vedete și influenceri.

Participanții vor alerga pentru a aduna bani ce vor fi donați proiectului ”Spitale publice din bani privați”, inițiat de Codin Maticiuc. Alături de acesta la start se vor afla, între alții, și Selly, Dani Oţil şi Răzvan Simion, Giulia şi Vlad Huidu, Sorana Darclee şi Andrei Stoica.

Misiunea super eroilor este aceea de a colecta cât mai mulți bani pentru a aduce spitalele din România la standardele moderne, prin proiecte de renovare, reabilitare şi dotare cu echipamente de ultimă generație.

Participanţii se pot înscrie la una dintre cele 4 probe ale competiţiei: Pro (10 km), Beginner (5 km), Family Run (3 km) şi Kids Race (400 m). Startul se va da sâmbătă, 11 iunie, la ora 08.30, de pe Cluj Arena.

Adi Mutu se retrage și el la Cluj

Cel mai important marcator ale echipei naționale de fotbal a României, alături de Gică Hagi, fotul mare internațional Adrian Mutu va fi omagiat și el de organizatorii Sports Festival care i-au pregătit un meci de retragere.

Demonstrativul de fotbal va fi evenimentul de gală ce va închide ediţia 2022 a Sports Festival. Partida va avea loc pe Cluj Arena, duminică, 12 iunie, de la ora 19.00, iar printre invitați se numără Alessandro Del Piero, Fabio Cannavaro, David Trezeguet, Luca Toni și Sébastien Frey.

Aceștia vor juca împotriva legendelor României, echipă din care vor face parte, între alții, Gheorghe Hagi, Adrian Iencsi, Dorin Goian, Daniel Niculae, Marius Niculae, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Laurenţiu Reghecampf, Ionel Dănciulescu, Adrian Ilie, Gabriel Tamaş şi Mirel Rădoi.

Ce sporturi pot fi experimentate la Cluj-Napoca

Pe lângă evenimentele centrale pe care le-am trecut în revistă, participanții la Sports Festival vor avea numeroase oportunități să îşi descopere abilităţile sportive şi pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse.

Aikido, baschet, curling, cross training, caiac, darts, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, handbal, kyokushin, karate WUKF, mountain bike, rugby, roundnet, schi, scrimă, teqball, tenis de masă şi volei, se regăsesc în oferta organizatorilor.

Cei ce vor să încerce experiențe noi vor avea alături antrenori profesioniști și sportivi cu experienţă care îi vor învăţa regulile jocurilor. Organizatorii își propun să ofere participanților un circuit maraton prin toate sporturile.

Între concerte, fanii echipei naționale vor putea urmări meciul România – Finlanda, pe un ecran gigant

Sportul și distracția merg mână în mână astfel că organizatorii Sports Festival au pregătit o serie de concerte pe perioada desfășurării evenimentelor. Joi, 9 iunie, pe scena festivalului amenajată pe Platoul Cluj Arena, vor urca trupa Hazard.

Vineri, de la aceeași oră va concerta Olivia Addams, iar sâmbătă Antonia. Tot sâmbătă, de la ora 21.45, fanii naționalei ”tricolore” vor putea să urmărească în transmisiune directă meciul României cu Finlanda din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT