Life

Vedete, în lupta cu depresia și anxietatea. Anca Țurcașiu: „Simți că mori într-un atac de panică”

Mai multe celebrități din România au vorbit despre lupta cu depresia și cum au reușit să facă față acestei afecțiuni. Anca Țurcașiu a dezvăluit care este cel mai important lucru de care oamenii trebuie să țină cont.
10.03.2022 | 19:04
Vedete in lupta cu depresia si anxietatea Anca Turcasiu Simti ca mori intrun atac de panica
Vedete din România care au experimentat stări de depresie și anxietate. Foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În zilele noastre, tot mai multe persoane se confruntă cu depresia. Chiar dacă din exterior viața lor poate părea perfectă și lipsită de griji, nici vedetele nu au fost ocolite de această boală.

Cum au trecut vedetele din România peste lupta cu depresia

În cadrul emisiunii Vorbește lumea, Mihai Bobonete, Mihai Mărgineanu, Anca Țurcașiu, Giulia Nahmany, Diana Sar și Pavel Bartoș au dezvăluit dacă s-au confruntat cu depresia și cum au depășit momentele grele pe care le-au întâmpinat de-a lungul vieții.

ADVERTISEMENT

Mihai Bobonete a declarat că pentru el depresia nu este un termen străin și că este ceva comun pentru comedianți. De multe ori, umorul lor este stimulat chiar de dramele prin care au trecut, iar Mihai Mărgineanu, colegul său din Las Fierbinți, este de acord cu el.

„Poate nici nu e bine să o depășească, poate că e bine să rămână acolo (n.r. depresia), că altfel nu ne-ar mai face să râdem. Pe de altă parte, eu n-am simțit niciodată stările astea.”, a spus Mihai Mărgineanu.

ADVERTISEMENT

Anca Țurcașiu: „Simți că mori într-un atac de panică”

Anca Țurcașiu a mai vorbit, în trecut, despre faptul că oamenii trebuie să găsească puterea în ei, pentru a putea depăși clipele grele prin care sunt nevoiți uneori să treacă. Vedeta a explicat cum se poate controla un atac de panică.

„Simți că mori într-un atac de panică, indiferent de ce natură este el. Îți activezi o frică puternică…de avion și așa mai departe. E frica de moarte, de fapt, în toate atacurile de panică. Îți dai seama că mori și că nu poți să faci nimic.

ADVERTISEMENT

E bine să te relaxezi, să-ți relaxezi musculatura și să te focusezi pe respirație, ca să îți muți atenția de la frica respectivă. Așa am învățat eu. Totul ține de tine. Poți să faci terapie, poți să faci o grămadă de lucruri, dacă tu nu te ajuți și nu vine o putere din tine să depășești aceste emoții, e foarte complicat.”, a explicat Anca Țurcașiu. 

La rândul său, Giulia Nahmany a recunoscut că depresia este boala secolului și foarte multă lume se confruntă cu stările de panică. Vedeta și-a adus aminte că, după ce mama sa a decedat, a trecut printr-o perioadă dificilă, în care nu-și mai putea mișca mâinile și picioarele.

ADVERTISEMENT

Diana Sar a dezvăluit că are atacuri de anxietate în relație. Asemănătoare atacurilor de panică, actrița are tendința de a se îngrijora de una singură și de a-și crea propriile scenarii.

„Uneori am un comportament anxios și am impresia că nu mai pot să respir cum trebuie. Mă gândesc că persoana cealaltă mă înșală, nu mă mai place sau s-a plictisit de mine. Devine o presiune și trebuie să mă relaxez, să mă adun și să meditez.”, a mărturisit Diana Sar.

Pavel Bartoș: „Greu să se prindă de mine nenorocirile astea. Nu le dau voie”

Pavel Bartoș, pe de altă parte, a susținut că este o persoană pozitivă și nu experimentează aproape niciodată stări de anxietate sau depresie.

„Greu să se prindă de mine nenorocirile astea. Nu le dau voie. Eu am o chestie, dacă am pierdut ceva, zic ‘Gata, e pierdut’. Chiar dacă-mi pare rău, nu fac din asta o dramă.”, a precizat Pavel Bartoș.

ADVERTISEMENT