Sport

Vedete și miliardari din întreaga lume la Djokovic – Tsitsipas, finala Australian Open. Bill Gates, reacție de neuitat la cel mai tare schimb al partidei. Video

Novak Djokovic și Stefanos Tsitspas se înfruntă în finala de la Australian Open, iar o mulțime de miliardari și vedete au dorit să fie prezente pe Rod Laver Arena.
29.01.2023 | 12:27
Novak Djokovic și Stefanos Tsitspas se înfruntă în finala de la Australian Open, iar o mulțime de miliardari și vedete au dorit să fie prezente pe Rod Laver Arena. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Sârbul are șansa să-și adauge în palmares al 10-lea titlu la Melbourne și să-l egaleze pe Rafael Nadal la numărul de trofee de Grand Slam, în timp ce grecul poate câștiga în premieră un mare turneu.

Djokovic și  Tsitspas au adunat o pleiadă de vedete și miliardari la finala de la Australian Open

Finala masculin de la Australian Open, care îi pune față în față pe Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas, este primul mare eveniment al anului din tenis, și o mulțime de miliardari și vedete ale lumii au ținut să vadă duelul de la fața locului.

ADVERTISEMENT

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, a avut loc în primul rând. Americanul a venit îmbrăcat lejer, cu o șapcă cu inscripția Australian Open pe cap, și a savurat din plin unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului.

În tribunele Rod Laver Arena s-a mai aflat premierul australian Anthony Albanese. Politicianul, însoțit de partenera sa Jodi Haydon, a profitat din plin de pauza de la programul său de lucru încărcat și a savurat o înghețată.

ADVERTISEMENT

Alte nume importante prezente la partida dintre Djokovic și Tsitsipas sunt actrița Rachel Griffiths, legendarul jucător australian de cricket Ricky Ponting, miliardarul Justin Hemmes, însoțit de iubita sa, fotomodelul Madeline Holtznagel, sau fostul mare rugbyst australian Robbie Farrah.

Câștigătorul ajunge pe locul 1 ATP

Câștigătorul finalei de la Australian Open va deveni și numărul 1 în clasamentul ATP. Poziția a fost ocupată în ultimele 20 de săptămâni de spaniolul Carlos Alșcaraz, câștigătorul de la US Open 2022.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se va impune pe Rod Laver Arena, Tsitsipas va câștiga primul său Grand Slam din carieră și va urca în premieră pe locul 1 ATP. Grecul a pierdut în 2021 în fața lui Djokovic în singura sa finală de Grand Slam, la Roland Garros. El a mai jucat trei semifinale la Melbourne, în 2019, 2021 și 2022.

Pentru Novak Djokovic niciuna dintre cele două situații nu reprezintă o necunoscută. Sârbul este deținătorul recordului pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, nu mai puțin de 373.

ADVERTISEMENT

Nole are în palmares 21 titluri de Grand Slam cucerite, dintre care 9 au venit la Australian Open, cele mai multe reușite în istorie de vreun jucător. Dacă se va impune duminică, el îl va egala pe rivalul său Rafael Nadal la titluri de Grand Slam (22).

ADVERTISEMENT