Life

Vedetele care nu cred în Dumnezeu: ”Sunt ateu și militez pentru asta. Avem nevoie de educație sexuală în școli”

Când vine vorba de religie, Daniel Radcliffe, Harry Potter, și Javier Bardem, soțul Penelopei Cruz, sunt doar o parte din celebritățile care au avut curajul să își asume ateismul.
27.12.2022 | 14:36
Vedetele care nu cred in Dumnezeu Sunt ateu si militez pentru asta Avem nevoie de educatie sexuala in scoli
Vedetele care nu cred în Dumnezeu. Sursa foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Puține vedete au avut curajul de-alungul timpului să-și asume orientarea religioasă. De teamă să nu-și piardă faima și recunoașterea publicului, unii au evitat să spună răspicat că nu cred în Dumnezeu. Nu este cazul tuturor, sunt și foarte multe vedete de la Hollywood care au declarat, în repetate rânduri, că sunt atei sau agnostici.

De ce nu mai cred celebritățile în Dumnezeu?

Teama de a nu fi judecați a împiedicat celebritățile din Europa și de peste tot din lume, de a face declarații referitor la credința pe care o au sau nu!

ADVERTISEMENT

Conform celor de la BuzzFeed, vedetele din Europa sunt mult mai puțin religioase față de cele din America.

Cu toate acestea, doar o parte din vedetele care au mai declarat că nu cred în existența unei Divinități sau a lui Dumnezeu sunt Daniel Radcliffe, Zac Efron, Javier Bardem, Keira Knightley, Antonio Banderas, Angelina Jolie sau Brad Pitt.

ADVERTISEMENT

Daniel Radcliffe: ”Sunt ateu și militez pentru asta. Avem nevoie de educație sexuală în școli”

DanielRadcliffe, actorul care joacă rolul lui Harry Potter, s-a autointitulat ateu în cadrul unui interviu din anul 2012.

Deși, mamă lui este evreică, iar tatăl protestant, el a decis să fie ateu.

Sunt ateu şi militez pentru asta când religia începe să influenţeze legislaţia. Avem nevoie de educație sexuală în școli.

ADVERTISEMENT

Profesorii trebuie să stea de vorbă cu copiii de la o vârstă fragedă despre relaţii, homosexualitate şi heterosexualitate”, declara actorul în urmă cu câțiva ani. într-un interviu acordat The Guardian.

Daniel Radcliffe, actorul principal din Harry Potter
Daniel Radcliffe, actorul principal din Harry Potter. Sursa foto: instagram

În 2019, Radcliffe îmi menținea ideea: ”agnostic înclinat spre ateism. Nu mă aștept să existe un Dumnezeu și o viață de apoi. Aș fi plăcut surprins dacă ar exista”, susținea celebra vedetă.

ADVERTISEMENT

Zac Efron, frumușelul din Baywatch, s-a autointitulat agnostic

O altă celebritate, Zac Efron a declarat în urmă cu mulți ani că este agnostic. De prin 2007 actorul nu a mai adus public în dicuție convingerile sale religioase.

Recenta, în ”Down to Earth”, Efron a vizitat un loc de pelerinaj catolic din Franța și s-a alăturat localnicilor la rugăciune.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

”Cred în Al Pacino, nu cred în Dumnzeu”

Javier Bardem, soțul frumoasei Penelope Cruz, într-un material realizat pentru publicația GQ din 2012, admitea nu crede în Dumnezeu.

Succind acesta dezvăluia despre credința sa: ”Întotdeauna am spus că nu cred în Dumnezeu, cred în Al Pacino”.

Alte vedete care nu cred în Dumnezeu

Actrița din Mândrie și prejudecată, dar și din Pirații din Caraibe, Keira Knightley, în contextul aventurii extraconjugale pe care a avut-o republicanului creștin, Newt Gingrich, povestea despre ateismul ei.

Dacă nu aș fi atee, aș fi putut scăpa foarte ușor.

Dacă ești o persoană religioasă trebuie doar să ceri iertare și ești iertat. Sună mult mai bine decât dacă ar trebui să trăiești cu vina”, afirma acesta în urmă cu ceva timp.

De asemenea, Ricky Gervais, Hugh Laurie, Ian McKellen, Julianne Moore, Jack Black, Jodie Foster, Woody Allen, Pedro Almodovar, Antonio Banderas, Angelina Jolie sau Brad Pitt sunt alte nume mari care au mai mărturisit că nu cred în existența unei Divinități sau a lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT