Sport

Vedetele de la CSM București, meci caritabil de Ziua Mondială a Astmului! Au jucat contra unor cunoscuți jurnaliști. Video

09.05.2019 | 19:34
Vedetele de la CSM Bucuresti meci caritabil de Ziua Mondiala a Astmului Au jucat contra unor cunoscuti jurnalisti Video
ADVERTISEMENT

Vedetele de la CSM București au jucat un meci caritabil împotriva jurnaliștilor de la Virgin Radio. „Tigroaicele” au dat astfel startul campaniei „RESPIR”, organizată în contextul Zilei Mondiale a Astmului. Cei care țin matinalul postului de radio, Bogdan, Shurubel și Ionuț, au jucat împotriva unor nume importante din handbalul feminin, precum Andrea Lekic, Sabrina Jacobsen sau Iulia Curea.

Handbalistele de la CSM București, meci caritabil pentru oamenii care suferă de astm

Căpitanul lui CSM București, Iulia Curea, a vorbit despre astm și a povestit că a avut mai multe college care au suferit de această afecțiune:  „Ne-am simțit bine, este o campanie importantă pentru toată lumea și ne bucurăm că facem parte din acest proiect. Am venit la sală puțin triste din punct de vedere sportiv, dar ne-am destins aici, suntem fericite că putem ajuta și că ne implicăm în astfel de inițiative.”

ADVERTISEMENT

„Am citit despre astm, am avut colege care au suferit și suferă de această boală, dar cu putere și tratament, au putut să treacă peste orice…iar cel mai bun exemplu este cel al lui Carmen Martin. Nimic nu o ține departe de handbal”, a spus Iulia Curea, potrivit virginradio.ro.

DJ-ul Shurubel, adversar al fetelor de la CSM București într-un meci caritabil. *foto: csmbucuresti.ro

Astmul, o problemă importantă pentru români

„A fost plăcut, mă bucur că facem parte din acest proiect, mereu este bine să fii implicat în cauze sociale. Nu ne-am mai gândit la handbal, trebui să depășim momentele neplăcute și să mergem mai departe”, a povestit și Sabina Jacobsen, handbalistă la CSM București.

ADVERTISEMENT

Campania RESPIR este inițiată de două organizații:  Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație (IDSE) și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC): „Vrem să ne adresăm familiile lor care trebuie să știe cum să le fie aproape, dar și tuturor celor încă nediagnosticați. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru starea de sănătate și este esențial să ne informăm, să înțelegem că unele afecțiuni, așa cum este și astmul, sunt mai greu de diagnosticat și noi suntem o parte importantă din procesul de diagnostic şi apoi de control al bolii”, a povestit directorul IDSE, Rozalina Lăpădatu.

  • 1.000.000 de români au fost diagnosticați cu astm