Sporturi

Vedetele de la Roland Garros, lovite de virus. Ce au păţit Dominic Thiem și Alexander Zverev

07.10.2020 | 17:56
Vedetele de la Roland Garros lovite de virus Ce au patit Dominic Thiem si Alexander Zverev
Vedetele de la Roland Garros, lovite de virus. Ce au păţit Dominic Thiem și Alexander Zverev. foto: hepta
ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, această ediţie a turneului de Grand Slam de la Roland Garros a fost una specială din toate punctele de vedere. A început din faza calificărilor cu depistarea mai multor cazuri de coronavirus şi a continuat pe măsură ce s-a avansat în competiţie cu problemele acuzate de către unii jucători şi de către unele jucătoare privind temperatura scăzută la care s-au disputat multe partide.

Într-adevăr, a fost neobişnuit să vedem în special jucătoarele apărând pe teren îmbrăcate în costumaţii extrem de ciudate, pentru a se proteja de temperaturile scăzute. Viktoria Azarenka a şi ieşit de pe pe teren la primul ei meci, spunând arbitrului că nu se poate juca în condiţiile existente şi a revenit numai când nu mai picura şi vremea se încălzise cu două-trei grade.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul competiţiei nu a mai apărut nici o testare pozitivă la COVID 19 la participanţii rămaşi în cursă, deci pandemia nu a mai produs nicio victimă. În schimb, aşa cum dezvăluie cotidianul Marca, au fost jucători şi jucătoare care au acuzat stări de rău de la stomac, foarte probabil tot cu caracter viral.

Un virus stomacal a creat mari probleme jucătorilor

Laura Siegemund, care a a ajuns până în sferturi de finală, a acuzat probleme în optimi la meciul cu spaniola Paula Badosa. Şi a profitat de faptul că iberica a oprit la un moment dat partida pentru a chema fizioterapeutul, acuzând o problemă musculară, pentru a scoate din geantă o salată şi a consuma pe scaunul unde se odihnea.

ADVERTISEMENT

Întrebată de arbitrul partidei de ce a procedat astfel, Siegemund a explicat că a acuzat o stare de rău înainte de meci şi nu a putut mânca nimic, pentru că nici nu putea vedea mâncare în faţa ochilor.

Roberto Carballes Baena a abandonat după ce a vomitat de trei ori

Mult mai rea a fost situaţia spaniolului Roberto Carballes Baena, nevoit să abandoneze în turul 3 în faţa bulgarului Dimitrov, după ce a vomitat de trei ori şi nu s-a  mai putut ţine pe picioare. Şi el a acuzat în prealabil dureri de stomac.

ADVERTISEMENT

Alt iberic, Pablo Careno Busta, a ajuns la doctor în dimineaţa partidei cu compatriotul său Roberto Bautista Agut, lipsindu-i pofta de mâncare şi având stări de greaţă. A ieşit negativ la testarea anti COVID, a jucat şi s-a calificat.

Probleme serioase şi pentru Alexander Zverev şi Dominic Thiem

Şi Alexander Zverev nu a fost în apele lui la meciul din optimi cu italian Jannick Sinner, pe care de altfel l-a şi pierdut. Greaţă, stare de rău de la stomac, indispoziţie generală, acesta a fost tabloul simptomelor acuzate de jucătorul german.

ADVERTISEMENT

Austriacul Dominic Thiem, eliminat în sferturi după cel mai frumos meci al turneului, cu argentinianul Schwarzman, s-a calificat greu în această fază, deşi partida cu francezul Gaston părea o formalitate. A fost un 3-2 eroic pentru Thiem, care s-a simţit rău de la stomac, a acuzat în repetate rânduri greaţă şi stare de vomă.

ADVERTISEMENT