Life

Vedetele din serialele de la Kanal D, în lacrimi după cutremurele din Turcia: „Nu vine nimeni să ne ajute!”

Cele două cutremure de peste 7 grade din Turcia, urmate de zeci de replici, le-au făcut și pe vedetele care au făcut furori cu serialele de la Kanal D să reacționeze.
06.02.2023 | 15:30
Vedetele din serialele de la Kanal D in lacrimi dupa cutremurele din Turcia Nu vine nimeni sa ne ajute
Meryem Uzerli (sultana Hurrem din „Suleyman Magnificul”), Tarkan și Berguzar Korel, reacții după cutremurele din Turcia. Foto: Instagram/ hepta.ro
ADVERTISEMENT

Celebritățile din Turcia care au cucerit și publicul de la noi datorită muzicii sau telenovelelor urmărite de milioane de români au reacționat în urma celor două cutremure devastatoare care s-au produs luni, 6 februarie 2023, afectând mai multe țări, printre care cel mai puternic, după Turcia, fiind Siria.

Tarkan, printre primele celebrități din Turcia care a transmis condoleanțe conaționalilor, în urma dezastrului

Cântăreții Tarkan, Hadise și Sertab Erener, dar și actorii care au făcut furori în țara noastră cu serialele „Suleyman magnificul”, „Bahar: viață furată” sau „1001 de nopți” sunt solidari cu victimele tragediei care s-a produs în sudul țării lor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă mesajele de condoleanțe transmise pe rețelele de socializare, aceștia au postat și câteva dintre mesajele scrise de oamenii de rând, care cer cu disperare ajutorul. Mulți supraviețuitori din cel mai afectat oraș, Gaziantep, își caută cu disperare rudele pierdute.

Interpretul de muzică pop Tarkan a fost printre primii care a reacționat, imediat după producerea primului cutremur, cel de 7,8 grade pe scara Richter. „Le doresc mila lui Dumnezeu celor care și-au pierdut viața în cutremurul care a avut loc la Kahramanmaraș și a afectat întreaga regiune. Le doresc însănătoșire grabnică răniților”, este mesajul transmis de Tarkan.

ADVERTISEMENT

O altă artistă de renume a muzicii turcești, Hadise, a scris pe Instagram că niciodată nu și-ar fi imaginat că se va trezi într-o zi atât de apocaliptică. „Ne-am trezit într-o dimineață în care nu am vrut să ne trezim. Allah să ne binecuvânteze pe toți! Fă-te bine cât mai repede, Turcia!”, a spus Hadise.

vedete turcia
Burak Ozcivit și Hadise au transmis condoleanțe familiilor care au pierdut persoane dragi în cutremurele din Turcia. Foto: Instastory

Protagonista din „1001 de nopți”, bombardată cu mesaje de la oameni în urma cutremurelor: „Nu vine nimeni să ne ajute!”

Fosta participantă la Eurovision în anul 2003, cu super-hit-ul „Everyway that I can”, a distribuit pe Instastory mai multe conturi unde oamenii pot dona pentru a-i ajuta pe sinistrați. A publicat și alte informații utile despre operațiunile umanitare din sudul țării sale.

ADVERTISEMENT

Și Berguzar Korel, protagonista serialului-fenomen „1001 de nopți”, difuzat în trecut de Kanal D a vrut să își arate interesul față de dramele conaționalilor ei. Actrița a postat o serie de mesaje primite în căsuța privată de pe contul ei de Instagram.

Una dintre fanele ei i-a cerut cu disperare ajutorul, vărul ei fiind prins în dărămături într-unul din orașele unde s-a resimțit cel mai puternic seismul. „Doamna Berguzar, vă rog ajutați-ne! Vărul meu e prins în dărămăturile din bloc. Nu vine nimeni să ne ajute”, s-a plâns urmăritoarea actriței.

ADVERTISEMENT

Protagonista din telenovela „Bahar: viață furată”, Özge Özpirinççi, a atins un alt subiect sensibil legat de cutremur. Aceasta a spus că este foarte greu pentru părinți să le explice copiilor drama prin care trece țara ei. Le recomandă oamenilor să fie mai atenți la felul în care le spun celor mici despre ce s-a întâmplat, pentru că și așa sunt destul de afectați de ce văd la televizor.

„A explica un cutremur fără niciun fel de filtru nu îl face mai puternic pe copil. Este ca și cum ai încerca să pui acoperișul unei clădiri care nu are o fundație”, este sfatul actriței.

Sultana Hürrem din Suleyman Magnificul: „Fă-te bine, Turcia!”

Meryem Uzerli, vedeta din „Suleyman Magnificul” a rămas fără cuvinte în fața tragediei. Tot ce a putut exprima în mediul online a fost: „Fă-te bine curând, Turcia!”.

„Dumnezeu să aibă milă de cetățenii noștri. Să aibă milă de cei care și-au pierdut viața în acest dezastru. Condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi. Vindecare grabnică răniților!”, a scris și actorul Burak Ozcivit.

Turcia a fost lovită de două seisme de peste 7 grade pe scara Richter luni, 6 februarie 2023, în sudul țării. Peste 1.300 de persoane au murit, iar acesta este doar bilanțul provizoriu, în Turcia și Siria, până la această oră.

ADVERTISEMENT