Life

Vedetele la psiholog, în emisiunea lui Măruță. Ce curiozități au avut Cleopatra Stratan, Edward Sanda și Andrei Duban

Psihoterapeutul Oana Nicolau a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță și a răspuns întrebărilor venite din partea vedetelor. Ce curiozități au avut Cleopatra Stratan și Andrei Duban.
17.05.2022 | 16:45
Vedetele la psiholog in emisiunea lui Maruta Ce curiozitati au avut Cleopatra Stratan Edward Sanda si Andrei Duban
Andrei Duban și Cleopatra Stratan au avut curiozități legate de venirea pe lume a unui copil. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cătălin Măruță a avut-o invitată în emisiune pe Oana Nicolau, psihoterapeut, pentru a dezbate împreună tema reproșului în cuplu. Pe lângă întrebările venite din partea publicului, specialista a răspuns și curiozităților venite din partea cuplurilor Cleopatra Stratan-Edward Sanda și Alexandra Velniciuc-Șerban Puiu. De asemenea, i-a oferit  sfaturi prețioase lui Andrei Duban.

Vedete la psiholog, în emisiunea prezentată de Cătălin Măruță. Cleopatra Stratan și Andrei Duban, curiozități cu privire la apariția unui copil

Oana Nicolau și Cătălin Măruță au dezbătut tema reproșurilor în cuplu și modul în care acestea afectează relația dintre parteneri. Psihoterapeutul a explicat că totul pornește încă din copilărie.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că acei copii care au fost certați de părinți să facă anumite lucruri, de exemplu, să aibă grijă de ei sau să aibă note bune, vor interpreta asta ca pe un gest de iubire și vor adopta acest tip de comportament la maturitate.

Specialistul a răspuns întrebărilor venite din partea telespectatorilor, dar și din partea unor persoane publice. Alexandra Velniciuc și Șerban Puiu au vrut să știe cum ar trebui să procedeze atunci când unul dintre parteneri îi face celuilalt o observație, fără rea intenție, iar celălalt o privește drept o critică.

ADVERTISEMENT

Oana Nicolau a explicat că, de obicei, observația are o conotație negativă și că, în cel mai bun caz, persoana care face o afirmație trebuie să aibă o atitudine iubitoare.

Andrei Duban: „Ce să-i spun soției ca să o motivez să facem un copil?”

Andrei Duban a recunoscut că își dorește să fie tată încă o dată și i-a cerut Oanei Nicolau un sfat. Artistul a întrebat cum ar trebui să o convingă pe soția lui, Grațiela, să mai facă un copil. Cei doi mai au un băiețel, pe Armin, în vârstă de 10 ani. 

ADVERTISEMENT

„Ce să-i spun soției mele să capete încredere, să o motivez emoțional, să facem un copil?”, a întrebat Andrei Duban.

Psihoterapeutul i-a transmis să încerce să afle care sunt motivele din spatele refuzului său și să o asigure că o va sprijini atât pe perioada sarcinii, cât și după naștere.

ADVERTISEMENT

„Poate că și-ar dori mai mult implicarea lui în ceea ce privește grija și creșterea copilului. Atunci, ar putea să o asigure de sprijinul pe care i-l va oferi atunci când vor mai avea un copil. Să facă un plan împreună”, a declarat Oana Nicolau.

De asemenea, Cleopatra Stratan și Edward Sanda au întrebat la ce ar trebui să se aștepte în cazul în care vor avea un copil. Tinerii căsătoriți sunt des întrebați când își vor mări familia, însă aceștia au declarat că încă nu este momentul.

„Noi avem o relație normală, naturală și sănătoasă. Neavând copii, vrem să știm cum și în ce fel se poate schimba relația de cuplu atunci când apar noi membri ai familiei. Să ne pregătim și noi”, a fost curiozitatea celor doi.

Oana Nicolau i-a avertizat că, după venirea pe lume a unui copil, relația lor nu va mai fi niciodată la fel. Totuși, psihoterapeutul a ținut să-i liniștească și le-a spus că schimbarea nu este neapărat în rău. De asemenea, i-a sfătuit să nu se neglijeze pe ei.

ADVERTISEMENT