Fotbal international

Vedetele lui PSG nu îl mai vor pe Thomas Tuchel. Numele mare pregătit să îl înlocuiască

05.11.2020 | 16:22
ADVERTISEMENT

Rumoare la Paris, după înfrângerea de la Leipzig. Vedetele clubului ar vrea să scape de antrenorul Thomas Tuchel, iar conducerea a convocat astăzi o ședință și a pus deja ochii pe un potențial înlocuitor: Mauricio Pochettino. 

Pentru gruparea pariziană, eșecul de pe terenul lui Leipzig a reprezentat o mare deziluzie, mai ales că PSG are doar trei puncte după tot atâtea meciuri într-o grupă din care mai fac parte Manchester United și Basakșehir.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de pe Parc des Princes s-ar fi săturat să lucreze cu Thomas Tuchel și au cerut conducerii să schimbe antrenorul.

Thomas Tuchel, în pericol să fie demis? Conducerea lui PSG ar urma să îl bage în ședință

Pentru PSG, startul sezonului actual nu a fost deloc unul ușor. Parizienii au fost loviți puternic de pandemia de coronavirus, de accidentări și de eliminări, iar lucrurile nu arată bine nici la nivel de rezultate.

ADVERTISEMENT

Vedetele Neymar și Mbappe au lipsit perioade bune din cauză că s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar oameni importanți precum Icardi sau Verratti au fost și ei loviți de accidentări.

În aceste condiții, Tuchel a avut constant mari dificultăți în a alinia cel mai bun 11 posibil sau măcar o versiune cât mai apropiată de cea ideală. Și jucătorii parizieni au devenit tensionați și situația pare ușor scăpată de sub control în Champions League. PSG are nevoie neapărată de puncte, pentru că se află în acest moment pe locul 3 în grupă și riscă eliminarea din competiție.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informații vehiculate în Franța, conducătorii au decis că este momentul să ofere un imbold echipei și l-au chemat pe Thomas Tuchel la o ședință care ar urma să aibă loc astăzi. Deși pare greu de crezut că parizienii îl vor demite pe cel care i-a dus în finala UCL din sezonul precedent și care are toate șansele să îi poarte spre un nou titlu în Ligue 1, presa din Franța susține că demiterea neamțului nu este o utopie.

Se întoarce Mauricio Pochettino pe Parc des Princes?

Mai mult decât atât, se pare că oficialii francezi s-au gândit deja și la numele înlocuitorului lui Tuchel. Este vorba despre fostul manager al lui Tottenham, Mauricio Pochettino. Acesta este liber de contract, după ce nu a ajuns la o înțelegere cu rușii de la Zenit St. Petersburg.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna am recunoscut că visez la ziua în care voi antrena un club precum PSG. Campionatul Franței nu e foarte atrăgător, PSG fiind cu mult în fața celorlalte cluburi, dar încerc să le urmăresc toate meciurile. Întoarcerea la Paris e parte din planurile mele de viitor”, spunea Pochettino pentru RMC, citat de The Guardian, în 2016 pe când o antrena pe Spurs.

Argentinianul nu este un necunoscut la Paris, fiind jucător pe Parc des Princes între 2001 și 2003. Apreciat de suporterii parizieni, fostul fundaș central a jucat pentru club de 70 de ori și a marcat patru goluri înainte de a pleca la Bordeaux.

Mauricio Pochettino, pe când evolua pentru PSG. Sursa foto: Twitter
Mauricio Pochettino, pe când evolua pentru PSG. Sursa foto: Twitter

De Mauricio Pchettino se interesează și Manchester United, după ce clubul a intrat în criză. United este pe locul 15 în Premier League și nu poate urca mai sus de locul 12 nici dacă își câștigă restanța față de celelalte echipe. În UCL, „diavolii” au șase puncte, însă au pierdut în ultima etapă cu 2-1 pe terenul lui Basakșehir, iar scaunului Ole Gunnar Solskjaer se clatină tot mai serios.

Cu Pochettino pe bancă, Tottenham Hotspur a ajuns până în finala UCL din 2019, însă a fost învinsă de Liverpool. La Spurs a urmat apoi un declin puternic, care a condus la plecarea argentinianului și la înlocuirea sa cu Jose Mourinho. Paradoxal, Pochettino ar putea profita acum de pe urma unei situații similare. PSG a pierdut finala precedentă a Ligii Campionilor și și-ar putea demite managerul în startul noului sezon.

ADVERTISEMENT