Life

Vedetele și body positivity. Celebritățile promovează frumusețea naturală: „Coșurile sunt sexy”

Au atins culmile succesului, dar nu se tem să se expună naturale, demonstrând că frumusețea nu ține cont de kilograme și machiaj. Cine sunt vedetele care au spus „sunt frumoasă și așa”?
05.08.2022 | 10:35
Celebrități din întreaga lume susțin ideea de frumusețe naturală. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, auzim tot mai des în jurul nostru despre body positivity, o mișcare socială axată pe ideea că fiecare persoană trebuie să se iubească exact așa cum este, fără să țină cont de kilograme, nuanță a pielii, gen sau standarde sociale de frumusețe. Susținut de oameni din toată lumea, fenomenul nu le este străin nici vedetelor, fie că vorbim de cele internaționale sau de la noi din țară. Astfel, multe dintre acestea au început să publice imagini cu ele în care apar cât mai naturale, arătându-le fanilor că imperfecțiunile nu te fac mai puțin frumos.

Vedetele susțin mișcarea body positivity. Nu le-a fost teamă să se arate fără machiaj

Poate printre cele mai des întâlnite noțiuni din ultima vreme este cea de body posivity. În online sau în viața reală, oamenii au început să susțină ideea ca fiecare trebuie să se iubească și accepte exact așa cum este, fără să mai țină cont de standardele de frumusețe.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, mulți tineri au suferit pentru că au fost judecați în funcție de felul în care arată, s-au folosit de metode nesănătoase pentru a scăpa de kilogramele în plus și au apelat la tot felul de trucuri de înfrumusețare.

Vedetele au început să preia inițiativa în acest sens și tot mai des apar în mediul online fără pic de machiaj și fără să încerce să-și retușeze imperfecțiunile, pentru a-și încuraja fanii să facă același lucru și pentru a demonstra că frumusețea nu are tipare.

ADVERTISEMENT

Selena Gomez, nemachiată, într-un costum de baie care îi lăsa la vedere burtica: „Sunt perfectă așa cum sunt”

Într-o lume în care toate fetele își doresc un abdomen plat și ten perfect, Selena Gomez, care a mai vorbit în trecut despre iubirea de sine, a ales să se filmeze fără strop de machiaj, îmbrăcată într-un costum de baie care nu-i ascundea deloc colăceii. Ceea ce, de altfel, a și vrut să evidențieze.

@selenagomezVaca self♬ original sound – unwinewithtashak

Folosind un sunet foarte sugestiv, artista de talie internațională a spus că nu are de gând să se rușineze și că este momentul în care „burtica” a revenit în trend.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, Selena Gomez a transmis în mediul online că nu o interesează ce spun ceilalți despre corpul său, pentru că oricum întotdeauna se vor găsi oameni care să judece.

„Sunt perfectă așa cum sunt. Morala poveștii? La revedere!”, și-a încheiat Selena Gomez mesajul.

ADVERTISEMENT

Hailey Bieber, zeci de videoclipuri în care apare nemachiată

Indiferent de momentul zilei în care se află, soția lui Justin Bieber nu se ferește deloc să apară nemachiată în fața camerei. Pe contul său de TikTok, modelul a publicat zeci de videoclipuri în care s-a afișat naturală.

@haileybieber🥹🤍 love u all♬ original sound – Hailey Bieber

Mai mult, într-unul dintre acestea, ea a mărturisit că are o zi dificilă. Scopul cu care a făcut asta a fost ca toți cei care-i urmăresc activitatea să înțeleagă faptul că în viața tuturor există astfel de momente.

La fel se întâmplă și în cazul lui Billie Eilish. Ea a mai vorbit în trecut despre faptul că vrea să-i facă pe tineri să se simtă confortabil în corpul lor. Iar când vine vorba de social media, aceasta evită să publice imagini în care folosește artificii de înfrumusețare.

@billieeilishalbum out in less than a month 😇♬ original sound – BILLIE EILISH

Bella Hadid, modelul internațional pentru care „coșurile sunt sexy”

@babybella777Pimples are hot ❤️♬ Crazy – Patsy Cline

Și Bella Hadid a ținut să amintească publicului său faptul că imperfecțiunile nu te fac mai puțin atrăgător. A renunțat la filtre și le-a arătat acestora cum arată tenul său în realitate, iar descrierea imaginilor a fost una cât se poate de clară: „Coșurile sunt sexy”.

Demi Lovato, pe de altă parte, a pus mâna pe telefon imediat ce s-a trezit din somn, pentru a le spune urmăritorilor săi că își cere scuze pentru postările sale lipsite de substanță și pentru faptul că i-a obișnuit să afișeze o imagine perfectă.

„Am vrut să mă arăt când abia m-am dat jos din pat. Asta este autentic cu adevărat. Acesta este părul meu răvășit”, a spus fosta vedetă Disney.

Și Ashley Tisdale, devenită cunoscută tot prin intermediul filmelor pentru adolescenți, s-a filmat mai întâi folosind un filtru, apoi nemachiată, în ambele ipostaze fiind mândră de felul în care arată.

@ashleytisdaleI love a no makeup trend♬ Tear in My Heart – twenty one pilots

Jessie J și Jennifer Lopez, asumate și fericite

Plină de energie, simpatica Jessie J s-a filmat cu o mască pe față, în timp ce dansa și își făcea rutina de îngrijire, iar fanii au apreciat energia pozitivă transmisă.

@jessiej “Don’t let nobody take care of ya business better than you do” James Brown 🙌🏻 #2022 ♬ original sound – JessieJ

Jennifer Lopez a împlinit recent 53 de ani, dar acest lucru nu a oprit-o să publice un videoclip în care să-și arate chipul natural.

@jloSunday…♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

Nici vedetele de la noi nu se lasă mai prejos. Andreea Raicu și Antonia, mândre de felul în care arată

După scandalul provocat de controversatele declarații ale lui George Buhnici, conform căruia femeile care merg la plajă trebuie să aibă corpuri tonifiate, mai multe vedete autohtone au luat inițiativa.

Antonia a publicat o fotografie în care și-a arătat vergeturile. În plus, de-a lungul anilor, ea a distribuit adesea în social media imagini în care apărea nemachiată.

Andreea Marin și Andreea Raicu sunt alte două persoane publice care sunt mulțumite de felul în care arată și care susțin ideea de body positivity.

„E foarte important să vorbim despre asta, să avem capacitatea să ne acceptăm așa cum suntem, să nu mai punem presiune pe noi”, a declarat Andreea Raicu, recent, la Prima TV.

Andra, Andreea Mantea și Delia se numără, la rândul lor, printre celebritățile din România care s-au afișat în fața lumii exact așa cum sunt, asumându-și eventualele imperfecțiuni fizice.

ADVERTISEMENT
Tags: