News

Velier răsturnat pe lacul Siutghiol! Trei persoane recuperate din apă de pompieri

Un velier a fost răsturnat pe lacul Siutghiol din Mamaia din cauza vântului!
13.06.2021 | 17:45
Velier rasturnat pe lacul Siutghiol Trei persoane recuperate din apa de pompieri
ADVERTISEMENT

Mai mulți martori au alertat autoritățile cu privire la cele întâmplate. Trei persoane au fost recuperate de pompierii constănţeni din apele lacului Siutghiol.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea spun că pompierii au fost solicitaţi să intervină după ce velierul s-a răsturnat la ieşirea din staţiune către Năvodari.

ADVERTISEMENT

Velier răsturnat pe lacul Siutghiol din Mamaia!

Nu a durat mult și la faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere, o autospecială de intervenţie cu remorcă şi barcă, dar şi elicopterul SMURD.

În cele din urmă, după câteva minute de panică, cei doi bărbaţi şi o femeie care se aflau pe velierul respectiv au fost recuperaţi şi aduşi la mal.

ADVERTISEMENT

De remarcat că toate cele trei persoane purtau veste de salvare. Cel mai probabil, velierul s-a răsturnat din cauza vântului puternic.

Conform unor surse, cele trei persoane sunt sportivi la un club de profil nautic. Un detaliu aparte ține de faptul că judeţul Constanţa se află de duminică după amiază sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

ADVERTISEMENT

Persoanele au fost aduse la mal, în zona Caraiman şi ulterior au fost transportate la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale obișnuite.

Conform celor prezenți, rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au răsturnat cu ușurință ambarcațiunea. Cei trei au reușit să se urce pe corpul velierului.

ADVERTISEMENT

De acolo au început să țipe și, în cele din urmă, au atras atenţia turiştilor din zona stațiunii Mamaia, care au alertat imediat autorităţile.

Vă reamintim că lacul Siutghiol este separat de mare printr-un cordon litoral, pe seama căruia a luat naștere plaja Mamaia.

În zona țărmului Mării Negre fundul este alcătuit numai din nisipuri de plajă, care au grosimi ce variaza intre trei si patru metri.

ADVERTISEMENT