News

Veneţia e sub apă, după o maree de 2 metri! Doi oameni au murit. VIDEO

13.11.2019 | 11:40
Venetia e sub apa dupa o maree de 2 metri Doi oameni au murit VIDEO
ADVERTISEMENT

Turiștii care au vizitat în aceste zile Veneția au avut parte de un scenariu de-a dreptul apocaliptic, după ce superbul oraș italian a fost lovit de cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani. Este vorba despre a doua cea ma imare maree din istoria orașului. Nivelul înalt al apei sau „acqua alta”, cum i se spune pe italiană, a ajuns la 1m87 înălțime. Alarmele de inundații au sunat într-una în ziua de luni, iar vântul puternic a provocat valuri în piața San Marco.

O maree de 2 metri a băgat Veneția sub ape!

Primarul Veneíei, Luigi Brugnaro, a anunțat că „Avem de-a face cu o maree excepţional de mare. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face faţă urgenţei”. Acesta a mai scris apoi pe twitter că „Va fi o noapte lungă. Temerile apărute în urmă cu câteva ore vor fi înlocuite cu evaluarea pagubelor”. Inundaţiile excepţionale, pentru care a dat vina pe criza climatică, au fost „o rană care va lăsa o cicatrice permanentă”, a mai adăugat Brugnaro.

ADVERTISEMENT

În timp ce serviciile de urgenţă au luat cu asalt canalele pentru a evalua pagubele, presa din Italia a relatat că un localnic în vârstă de 78 de ani a fost ucis de un şoc electric după ce locuinţa sa a fost inundată. Pe de altă parte, fostul ministru de interne Matteo Salvini a anunțat că ar fi vorba de două persoane decedate.

Maree record în Veneția! S-a decretat starea de urgență!

Doar o singură dată de la începerea înregistrării datelor în 1923 a mai avut loc un astfel de eveniment, în 1966, atunci când nivelul apei a ajuns la 1.94 metri înălţime. În plus, primarul a decretat stare de dezastru pentru oraş. Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea oraşului în astfel de situaţii, însă din cauza mai multor scandaluri şi costurilor acesta a fost amânat.

ADVERTISEMENT