News

Venezuela se pregătește de un război cu SUA. Apelul președintelui Nicolas Maduro pentru forțele militare

04.05.2019 | 21:42
Venezuela se pregateste de un razboi cu SUA Apelul presedintelui Nicolas Maduro pentru fortele militare

Venezuela e ”gata” de război cu SUA! Președintele venezuelean Nicolas Maduro a făcut un apel, sâmbătă, la forțele armate să fie pregătite în cazul în care SUA vor decide să lanseze o ofensivă militară pe teritoriul lor.

Venezuela se pregătește de un război cu SUA. Maduro face apel la forțele armate

Contextul este unul în care opozantul Juan Guaido înceară să atragă armata de partea sa. Vă reamintim că miercuri, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că o ”intervenţie militară este posibilă (în Venezuela – n.r.). Dacă este necesar, asta vor face SUA”. Maduro a transmis militarilor ”să fie gata să apere patria cu armele în mână dacă într-o zi imperiul nord-american îndrăzneşte să atingă acest teritoriu, acest pământ sacru”.

Mai mult, președintele venezuelean, a cărui legitimitate este respinsă de o parte a compatrioților său și de șeful opoziției Juan Guaido, a vorbit în fața soldaților în timpul unei inspecții la baza militară din statul Cojedos. În timpul discursului său, a ”strecurat” și un atac. Maduro l-a acuzat pe liderul opoziției şi Washingtonul că provoacă la lovitură de stat împotriva sa. Ulterior, liderul Venezuelei le-a cerut ”Uniune, coeziune, disciplină, supunere, subordonare şi loialitate maximă faţă de constituţie, patrie, revoluţie şi comandantul şef legitim”.

Venezuela se pregătește de un război cu SUA. Apelul președintelui Nicolas Maduro pentru forțele militare
Apelul președintelui Nicolas Maduro pentru forțele militare
Sursă foto: hepta.ro

Guaido a cerut venezuelenilor să mărșăluiască în pace spre unitățile militare pentru a ”reînnoi” susținerea armatei

Până în acest moment, forțele armat ilustrează o susșinere fără cusur pentru Nicolas Maduro. De menționat este că discursul său are loc cu puțin timp înainte de începutul unei noi inițiative a lui Juan Guaido, care a ordonat venezuelenilor să mărșăluiască plin de pace în suflet spre unitățile militare, pentru a încerca să obțină susținerea armatei din nou. Marți, Juan Guaido a făcut apel la o revoltă militară. În cele din urmă, alarma lui s-a dezumflat, cu trecerea timpului, însă a declanșat, totuși, imense proteste anti-Maduro marți și miercuri, care au fost marcate de incidente violente.

Tags: