Video. Ventura ţine de scaun! Cât a cerut să plece de la naţională

gian piero ventura, italia, scaun, nationala, suma

Gian Piero Ventura a reuşit o contraperformanţă istorică, naţionala Italiei ratând participarea la un turneul final de Cupă Mondială după o pauză de 60 de ani.

După ruşinea din dublu cu Suedia, toată presa italiană a cerut demisia selecţionerului. Deşi presiunea este uriaşă, Ventura nu şi-a anunţat încă plecarea de la cârma ”squadrei azzurra”, dar ar fi solicitat o sumă consistentă pentru a rezilia contractul de comun acord.

Într-o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, Gian Piero Ventura şi-ar fi dat acordul pentru încetarea colaborării dacă primeşte 700.000 de euro compensaţii. Selecţionerul Italiei a semnat în luna august prelungirea contractului cu federaţia până în 2020.

Ancelotti este principalul favorit să-i ia locul lui Ventura

Presa italiană a vehiculat patru nume mari care pot ocupa postul lui Ventura. Principalul favorit este Carlo Ancelotti, urmat de Antonio Conte, Roberto Mancini şi Massimiliano Allegri. Alte variante de avarie ar putea fi selecţionerul naţionalei de tineret a Italiei, Luigi Di Biagio, sau foştii internaţionali Gennaro Gattuso şi Fabio Cannavaro.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a lansat deja un sondaj online în care îşi întreabă cititorii pe cine îşi doresc pe banca tehnică a naţionalei. Din cei peste 85.000 de votanţi, 67,5% au optat pentru Ancelotti, 21,9% pentru Conte, 5,4% pentru Allegri şi 5,3% pentru Mancini.