Sport

Rafael Nadal, în pericol înaintea începerii sezonului de zgură. Accidentare gravă suferită în finala Indian Wells: „Sunt devastat”

Vești proaste pentru Rafael Nadal înainte de startul sezonului de zgură. Ibericul va lipsi până la șase săptămâni, după accidentarea din finala Indian Wells, pierdută în fața lui Taylor Fritz.
22.03.2022 | 17:43
Rafael Nadal in pericol inaintea inceperii sezonului de zgura Accidentare grava suferita in finala Indian Wells Sunt devastat
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal (35 de ani) a pierdut finala Indian Wells 2022, cu americanul Taylor Fritz (24 de ani, locul 20 ATP), scor 3-6, 6-7, dar aceasta nu a fost singura veste proastă pentru jucătorul spaniol. Nadal s-a accidentat în timpul partidei și, după ce a fost supus unor investigații la o clinică din Barcelona, a aflat că a suferit o fisură la a treia coastă stângă.

Rafael Nadal a primit verdictul după accidentarea suferită în finala Indian Wells 2022

„Domnul Rafael Nadal Parera prezintă în urma testelor RMN şi CT o fisură de stres la al treilea arc costal stâng, care s-a produs în meciul din semifinalele disputate, sâmbătă, la Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Perioada estimată pentru revenirea sa în activitatea sportivă este de la patru la şase săptămâni”, a dezvăluit doctorul Angel Ruiz Cotorro.

Din cauza acestei accidentări, al treilea jucător din ierarhia ATP va rata cel mai probabil turneele de la Montecarlo (10-17 aprilie), Barcelona (24-28 aprilie) și Madrid (1-8 mai).

ADVERTISEMENT

Mai mult ca sigur, „Regele zgurii” va fi însă apt pentru turneul său preferat de Grand Slam, Roland Garros (22 mai – 5 iunie), acolo unde s-a impus de 13 ori, record absolut.

„Nu e o veste bună şi nu mă aşteptam la asta. Sunt devastat, pentru că după începutul bun de sezonul pe care l-am avut, am ajuns într-o parte foarte importantă a anului cu senzaţii foarte bune şi cu rezultate bune.

ADVERTISEMENT

Dar mereu am avut acel spirit de luptă şi perfecţionare şi ceea ce voi face este să am răbdare şi să muncesc din greu pentru recuperarea mea. Încă o dată aş vrea să mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat”, a declarat Rafael Nadal.

„Am avut probleme cu respirația”

Nadal a mărturisit că a suferit dureri în timpul finalei de la Indian Wells, imediat după înfrângerea cu Fritz. Ibericul a acuzat probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

„Am avut dureri, sincer. Am avut probleme cu respiraţia. Nu ştiu dacă e ceva la coastă, nu ştiu încă. Când respir, când mă mişc, este ca un ac tot timpul, aici, înăuntru. Am ameţit puţin pentru că este dureros. Este un fel de durere care mă limitează foarte mult.

Nu este vorba doar de durere, ci de faptul că nu mă simt foarte bine pentru că îmi afectează respiraţia. Este mai mult decât de a fi trist pentru înfrângere, asta am acceptat-o imediat şi chiar înainte ca meciul să se încheie. Este mai mult despre faptul că sufăr puţin, sincer”, a spus Rafa Nadal.

ADVERTISEMENT