Fotbal intern

Verdict categoric în cazul penalty-ului cerut de U Craiova la Mihai Bălașa: „L-a lovit zdravăn, e roșu!”

29.01.2021 | 22:50
Verdict categoric in cazul penaltyului cerut de U Craiova la Mihai Balasa La lovit zdravan e rosu
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu consideră că Universitatea Craiova trebuia să primească penalty după ce Mihai Bălașa a fost lovit extrem de dur în careul piteștenilor pe finalul meciului terminat la egalitate, scor 1-1.

Universitatea Craiova a ajuns la a șasea remiză consecutivă în Casa Pariurilor Liga 1, iar pentru olteni urmează o deplasare dificilă la Poli Iași, care are nevoie disperată de puncte, o deplasare lungă, un teren greu în fața unei echipe rănite.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu e de părere că arbitrul a dezavantajat-o flagrant pe Universitatea Craiova pe final de meci, când fundașul Mihai Bălașa a fost făcut KO, după o lovitură de antebraț puternică direct în față, iar jucătorul are o umflătură mare sub ochiul stâng.

Verdictul lui Crăciunescu: „A fost penalty. E roșu. Chiar l-a lovit bine de tot!”

Fostul mare arbitru internațional a declarat în direct la Digi Sport Special că Universitatea Craiova a avut un penalty neacordat pe finalul partidei cu FC Argeș, la o fază la care piteștenii trebuiau să rămână cu un om mai puțin pe teren, deși inițial nu era foarte convins: „Nu am văzut cine l-a lovit pe Bălașa. Adversarul nu mi se pare să aibă o treabă cu el. Mi se pare o mișcare involuntară, chiar dacă îl atinge. Acum că mă uit mai bine, văd că a fost penalty, chiar l-a lovit zdravăn, bine de tot. A fost penalty, nu pot să spun dacă a fost viciere sau nu”, a fost prima reacție a lui Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT

Analistul TV îi reproșează centralului Florin Chivulete faptul că ar fi trebuit să observe această lovitură, ținând cont de poziția în care se afla, chiar dacă din studio infracțiunea nu a fost foarte clară la prima vedere: „Se produce contactul la locul în care este mingea, arbitrul trebuia să vadă, chiar dacă noi aici nu l-am văzut din prima.

Crăciunescu este mirat de faptul că fundașul Universității Craiova, Mihai Bălașa, a reușit să continue meciul după ce  a încatsat o asemenea lovitură de K-1: „Este un penalty și trebuia dat. Tumefierea de la ochi nu vine decât după o lovitură puternică, eu nu știu cum a mai continuat Bălașa”.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu e îngrozit: „Bălașa putea să își piardă ochiul!”

Ion Crăciunescu îi transmite lui Mihai Bălașa că a avut mare noroc că a scăpat doar cu un ochi umflat și e convins că dacă lovitura ar fi fost cu câțiva centimetri mai sus, jucătorul și-ar fi putut pierde ochiul: „Normal că trebuia și sancțiune disciplinară. Îl lovește, e roșu. Putea să își piardă ochiul. A avut noroc Bălașa. Repet, l-a lovit zdravăn!”, a șocat Ion Crăciunescu la Digi Sport Special.

Mihai Bălașa penalty FC Argeș
Fundașul echipei Universitatea Craiova, Mihai Bălașa, acuză arbitrajul după remiza cu FC Argeș, din etapa a 20-a a Ligii 1 și consideră că formația sa ar fi trebuit să primească un penalty

Mihai Bălașa a fost extrem de revoltat la finalul partidei și se consideră neîndreptățit de decizia centralului Chivulete: „Se pare că de când s-au făcut presiuni că primim penalty-uri prea ușor, nimeni nu ne mai dă nimic, ar trebui să ne rupă capul. La ce am eu la ochi, a fost penalty clar, dar domnul arbitru nu a văzut”, a spus fotbalistul despre faza în care a cerut penalty la meciul cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu nu crede că se poate vorbi de viciere de rezultat, dar cu siguranță Universitatea Craiova avea o mare șansă să înscrie din acel penalty și să câștige astfel partida. Ba, mai mult, Crăciunescu nu a înțeles maniera de arbitraj: „Nu a dat mai multe faulturi, nu înțeleg maniera de arbitraj din această seară. E greu de spus că rezultatul a fost viciat. Putea fi schimbat. Bineînțeles. Exista o șansă mare să înscrie din penalty”, a concluzionat Ion Crăciunescu.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iași – U Craiova: 6,20 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT