Fotbal intern

Verdict definitiv în cazul morții lui Patrick Ekeng. Ce pedeapsă a primit doctoriţa de pe ambulanţă

22.02.2021 | 16:05
Verdict definitiv in cazul mortii lui Patrick Ekeng Ce pedeapsa a primit doctorita de pe ambulanta
Curtea de Apel București a dat verdictul definitiv în cazul morții lui Patrick Ekeng, jucătorul dinamovist care și-a pierdut viața pe 6 mai 2016 după ce s-a prăbușit pe teren la un meci cu FC Viitorul. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a dat verdictul definitiv în cazul morții lui Patrick Ekeng, jucătorul dinamovist care și-a pierdut viața pe 6 mai 2016 după ce s-a prăbușit pe teren la un meci cu FC Viitorul.

Judecătorii au respins toate apelurile aflate pe rol și au menținut sentința din iunie 2020, astfel că doctoriţa de pe ambulanţă, care a intervenit pe teren pentru acordarea primul ajutor, a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Jucătorul camerunez, care avea probleme cardiace, abia intrase în teren când a căzut ca secerat fără să fie atins de vreun adversar. Transportat la spital cu întârziere, după o oră şi jumătate de manevre de resuscitare, inima lui a cedat.

Judecătorii au dat verdictul final după ce Patrick Ekeng a murit pe teren

La aproape cinci ani de la tragedia din Ștefan cel Mare, Curtea de Apel București a pronunțat verdictul definitiv în cazul morții lui Patrick Ekeng, iar Mihaiela Elena Duţă, doctoriţa de pe ambulanţă care a intervenit pe teren pentru acordarea primul ajutor, a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au respins apelurile formulate de procurori, Mihaiela Elena Duță și rudele lui Ekeng, și a găsit-o vinovată pe medicul de pe ambulanță pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, deoarece nu a efectuat la timp manevre de resuscitare pentru a-i salva viața sportivului.

Curtea de Apel București a menţinut dispoziţia tribunalului ca medicul şi SC Puls Medica SRL să plătească peste 200.000 de euro membrilor familiei Ekeng, reprezentând daune morale, însă a respins cererea acestora de acordare a unor despăgubiri materiale în cuantum de 655.200 euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, judecătorii au menţinut decizia Tribunalului Bucureşti privind efectuarea de către Mihaiela Elena Duţă a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Actualul căpitan al ”câinilor”, Ante Puljic, care se afla pe bancă la acel meci cu Viitorul, a povestit într-un interviu acordat pentru FANATIK ce a simțit în momentul în care colegul lor s-a prăbușit pe teren fără suflare.

ADVERTISEMENT

Patrick Ekeng a suferit un stop cardio-respirator, iar în urma anchetei s-a stabilit că personalul de pe ambulanță nu a făcut manevre de resuscitare la fața locului. Acestea au fost făcute abia când jucătorul a ajuns la Spitalul Floreasca. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul a decedat în urma unor probleme la inimă.

ADVERTISEMENT