Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Verdict final! A luat Sebastian Colțescu decizia corectă să nu oprească meciul după scandările rasiste? Video Exclusiv

În exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adrian Porumboiu a comentat modul în care s-a raportat Colțescu la derapajele ultrașilor la FCSB - Rapid 3-1.
07.11.2022 | 18:24
Verdict final A luat Sebastian Coltescu decizia corecta sa nu opreasca meciul dupa scandarile rasiste Video Exclusiv
Adrian Porumboiu spune că Sebatian Colțescu a gestionat perfect cazul scandărilor rasiste la derbyul FCSB - Rapid.
ADVERTISEMENT

Galeriile de la FCSB și de la Rapid nu s-au comportat tocmai civilizat la derby-ul de pe Național Arena. Iar în minutul 30, arbitrul Sebastian Colțescu a întrerupt partida. Anunțând că o va opri dacă ultrașii din Peluza Nord mai scandează împotriva persoanelor de etnie rromă. Trebuia oprit meciul? Adrian Porumboiu a avut răspuns tranșant pe această temă într-o nouă ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”A făcut exact ce trebuia să facă”, este concluzia lui Adrian Porumboiu față de modul în care a gestionat Colțescu comportamentul din tribune

Adrian Porumboiu a avut o intervenție telefonică în ediția de luni a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Evident, tema principală a fost arbitrajul lui Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

După ce a scos în evidență calitatea prestației ”centralului”, dar și faptul că tot timpul a găsit energia, bunul simț și civilizația de a vorbi cu jucătorii, Horia Ivanovici a abordat și modul în care a gestionat acesta derapejele ultrașilor.

”Am văzut păreri că trebuia meciul oprit din cauza scandalurilor rasiste”, a spus Horia Ivanovici. Porumboiu a venit imediat cu răspunsul, nu fără a-l pune în context.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

”Vreau să spun că mă număr printre cei mai mari critici pe care i-a avut Colțescu. Mă bucur că l-am criticat (n.r. când a fost cazul).

Dar vreau să spun că în ultimii 7-8 ani de zile, spre 10 ani, este cel mai bun arbitru din campionatul intern. A arbitrat perfect, chiar cu mult peste Kovacs. Chiar cu mult, în multe momente, peste Hațegan.

ADVERTISEMENT

Eu mă bucur pentru el, că a trecut peste o perioadă nefastă a vieții lui de arbitru. Acum este perfect. Aplică bine regulile jocului, are eleganță. E aproape de fază. Are tot ce-i trebuie. E numărul 1 în România, de departe. Și o spune unul care…

Nu l-a înjurat nimeni în România, cât l-am înjurat eu. Dar trebuie să fim obiectivi. Dacă omul are calitate…Arbitrează ca după manual. Nu numai acum a făcut-o. În toate meciurile. N-am văzut un meci pe care să-l mai strice, ca-n anii precedenți. Acea perioadă este dată uitării. Și îi uiți omului toate greșelile când vezi că evoluează la un asemenea nivel”, a spus Porumboiu în FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

”Doamne Ferește! Ce, este Deaconu?”

Apoi, Porumboiu și-a spus, tranșant, părerea, despre modul în care Sebastian Colțescu a acționat în momentul în care a oprit jocul. Și spune că a luat decizia cea mai bună. Pentru că nu se impunea să pună capăt, definitiv, partidei.

”Nu avea niciun sens (n.r. să oprească definitiv meciul). Din tribună strigă fiecare, este cu tăblița suedeză. Toți suntem maeștrii în treaba asta. 

Cum să oprescă jocul? Atunci era părtinitor. Rezultatul este cel de pe teren. Ar fi fost, mă scuzați de expresie, o mare măgărie. Împotriva sportului, împotriva attudinii, a ideii că trebuie să câștige cel mai bun.

Păi ce treabă au jucătorii? N-ați văzut ce ”tălpoaice” băgau, cum își dădeau viața? Și ce alunecări și ce pressing, în timp ce ceilalți dormeau? Și cei care dormeau să câștige meciul pentru că nu știu ce a strigat unul din tribună?

Nu, nici nu cred că au fost exagerate. Da, a oprit jocul, i-a chemat pe căpitanii de echipă, a discutat cu toată lumea, a făcut exact ce trebuia să facă”, a spus fostul arbitru la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”Deci nici vorbă să oprească meciul?”, a sunat întrebarea tranșantă. ”Doamne Ferește! Ce, este Deaconu? Sunt vremuri apuse (n.r. cele cu ”cazul bricheta”). Omul este echilibrat, a făcut ceea ce trebuia să facă”, a completat Porumboiu.

Și invitații lui Horia Ivanovici a fost de aceeași părere. ”Era o prostie, și o spun din punctul de vedere al suporterului rapidist. La cum a jucat Steaua (n.r. FCSB) era o mare nedreptate. Și 3-1 nu este conform realității din teren”, a comentat Robert Niță.

Iar fostul internațional Florin Gardoș, care a fost prezent la meciul de pe Arena Națională, spune că n-au fost scandări ieșite din comun pentru confruntările dintre cele două echipe.

Adrian Porumboiu a tras concluzia finală: ”Dacă, ne imaginăm, era un meci pe viață și pe moarte și cealaltă echipă era în viață, și era un meci plăcut ochiului pentru ambele părți, te-ar mai duce gândul.

I-a trimis să se răcorească, să se liniștească. Dar o echipă să câștige cu 3-0 când era moartă, nu ai acum. Excludem o astfel de variantă”.

ADVERTISEMENT