News

Prințul Paul, dat în urmărire internațională, a fugit în Portugalia. Mesajul publicat de Poliția Română. Update

Jurnalistul Dan Andronic este singurul care a scăpat cu 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Prințul Paul a primit 3 ani și 4 luni cu executare.
18.12.2020 | 09:06
Printul Paul dat in urmarire internationala a fugit in Portugalia Mesajul publicat de Politia Romana Update
ADVERTISEMENT

 


UPDATE, 18 decembrie, ora 9:07 / Poliția România a anunțat, pe site-ul oficial, că Prinţul Paul Philippe al României este pe lista persoanelor urmărite. Acesta fost căutat acasă pentru aplicarea mandatului de arestare şi nu a fost găsit. Surse din anchetă arată că acesta ar fi plecat în Portugalia.

Poza şi detaliile despre Paul Philippe al României, cetăţean român, născut în Franţa, au fost postate pe pagina persoanelor urmărite de Poliţia Română, pentru că nu s-a putut pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influenţă, luare şi dare de mită.

ADVERTISEMENT

”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Braşov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. Bucureşti, condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR pe site.


UPDATE, 17 decembrie, ora 22:16 / Situație ridicolă în ceea ce-l privește pe Prințul Paul, care pare că a fugit în Franța. Remus Truică s-a predat, în schimb. Informația dispariției lui Paul nu este oficială, însă toate sursele arată că acesta s-ar fi sustras arestării.

ADVERTISEMENT

UPDATE / Dan Andronic a reacționat după ce a fost condamnat la închisoare, cu toate că a primit o sentință cu suspendare. Jurnalistul a primit o sentință de 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind vânzarea Fermei Băneasa.

Andronic a reacționat pe pagina sa de Facebook și și-a anunțat oficial retragerea din viața publică. „Eu mă retrag. Vă urez succes! Doamne ajută!”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook

ADVERTISEMENT

La fel și israelienii Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz au primit câte 5 ani, în timp ce Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul „Ferma Băneasa”. Afaceristul Remus Truică a primit 7 ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă dintre toți inculpații.

ADVERTISEMENT

Verdict final în dosarul „Ferma Băneasa”

Completul de judecată de la ÎCCJ a fost format din magistrații Florentina Dragomir (președinte), Ioana Ilie și Ionuț Matei, conform G4media.ro.

În 2019, Curtea de Apel Brașov îl condamna pe Truică la 4 ani de închisoare, iar Prințul Paul primea 3 ani cu suspendare. Israelienii Steinmetz și Silberstein erau achitați, alături de Dan Andronic, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a Pădurii Fundu sacului din Snagov.

În schimb, aceeași instanță a dispus confiscarea 45 de hectare de teren și 12.5 de milioane de euro de la inculpați.

Prejudiciul din dosar se ridică la 145 de milioane de euro, conform G4media.ro. În dosarul propriu zis, israelianul Benjamin Steinmetz ar fi pus mâna ilegal, împreună cu Remus Truică și Paul al României pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa și pe 47 de hectare de pădure la Snagov.

Începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă (avocat la Ţuca Zbârcea şi asociaţii . n.r.), Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011”, preciza DNA într-un comunicat de presă.

Mai mult, aceștia ar fi încercat să pună mâna pe toată averea regală, inclusiv pe Palatul Peleș și alte 12 imobile.

ADVERTISEMENT
Tags: