Sport

Războiul CSA Steaua – FCSB privind palmaresul continuă! ÎCCJ a dat verdictul: cazul se rejudecă! Fanii echipei lui Becali, ironii cu pizza pentru rivali. Update

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis recursul formulat de FCSB și au trimis cazul spre rejudecare.
28.03.2023 | 19:25
Razboiul CSA Steaua  FCSB privind palmaresul continua ICCJ a dat verdictul cazul se rejudeca Fanii echipei lui Becali ironii cu pizza pentru rivali Update
ÎCCJ este așteptată să dea marți, 28 martie, un verdict în disputa pe care o au cluburile FCSB și CSA Steaua cu privire la palmares
ADVERTISEMENT
28-03-2023
16:33

Fanii FCSB, glume pe seama rivalilor de la CSA Steaua

Ziua în care s-a așteptat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la palmaresul Stelei a fost una lungă, iar fanii celor de la FCSB s-au ținut de glume la adresa rivalilor de la CSA Steaua.

În jurul prânzului, un curier a venit cu mai multe cutii de pizza pentru suporterii de la Steaua și a transmis: ”De la FCSB pentru fanii CSA”. Curierul nu a oferit mai multe detalii.

Singura persoană care a mâncat a fost protestatarul Marian Moroșanu, cunoscut sub porecla ”Ceaușescu”, prezent și el la ÎCCJ.

 

28-03-2023
12:45

Verdictul de la Înalta Curte: cazul trimis spre rejudecare!

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis recursul formulat de FCSB și au trimis cazul spre rejudecare. Textul deciziei este următorul: ”48951/3/2017 – Decizia nr. 513. Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă. Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”.

28-03-2023
12:15

Avocaţii FCSB-ului au ajuns la Înalta Curte

Dan Idita şi Adrian Căvescu, doi dintre avocaţii care reprezintă interesele FCSB-ului au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde este aşteptat verdictul în ceea ce priveşte palmaresul Stelei. 

28-03-2023
09:46

Suporterii CSA Steaua au plecat de la ÎCCJ

Decizie ciudată luată de fanii CSA Steaua. La doar câteva ore după ce s-au strâns la sediu, înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să dea vreun verdict, ultrașii „militarilor” au decis să plece, după cum anunță gsp.ro.

Primii fani ai celor de la CSA Steaua au ajuns la ÎCCJ la ora 8:45, dar au hotărât să plece cu puțin timp înainte de ora 13:00.

28-03-2023
07:50

Suporterii Stelei s-au strîns la sediul ÎCCJ

Mai mulți suporteri au venit la sediul Înaltei Curte de Casație și Justiție în așteptarea decizie finale privind palmaresul Stelei. Aceștia au început să apară dis de dimineață, de la ora 08:45. 

În cazul în care nu va fi o nouă amânare, nu va exista nicio audiere, ci verdictul doar va fi citit și trimis celor două părți implicate. 

27-03-2023
21:15

ÎCCJ ar putea da marți un verdict în procesul dintre FCSB și CSA Steaua privind palmaresul

Marți, 28 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui să dea un verdict final în procesul dintre FCSB și CSA Steaua privind palmaresul clubului de fotbal. Acesta era așteptat încă din 16 martie, dar Instanța a decis o amânare pentru astăzi.

Trebuie precizat faptul că nu va avea loc nicio audiere în fața judecătorilor, ci doar urmează a se anunța decizia luată de ÎCCJ, care va fi remisă și părților implicate.

La Înalta Curte nu s-a judecat pe fond, ci pe procedură, adică nu se stabilește cine are dreptate, ci doar dacă la Instanțele anterioare (Tribunalul București și Curtea de Apel) s-a aplicat corect legea.

16-03-2023
14:00

ÎCCJ a amânat decizia pentru data de 28 martie!

Instanţa a decis o nouă amânare în ceea ce priveşte verdictul pentru palmares, disputat între CSA Steaua şi FCSB. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat data de 28 martie pentru următorul termen.  

16-03-2023
09:51

Când ar putea veni verdictul

Pe măsură ce timpul trece, grupul suporterilor celor de la CSA prezenți în zona ICCJ a crescut. Însă, pentru moment, verdictul în cazul disputei pentru palmares nu a fost dat.

Potrivit informațiilor de la fața locului, decizia ar urma să fie anunțată în jurul prânzului. 

16-03-2023
08:41

Suporterii „militarilor” s-au strâns deja în fața Înaltei Curți

Încă din jurul orei 9, suporteri ai CSA Steaua s-au prezentat în zona Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), așteptând verdictul în cazul disputei pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua.

Pentru ca, ulterior, să apară și reprezentanții celor două părți, pentru a se prezenta în fața instanței. De această dată nu vor exista audieri sau prezentări în fața judecătorilor. Procedura prevede că verdictul va fi citit și remis părților implicate.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au analizat în urmă cu două săptămâni recursul făcut de gruparea patronată de Gigi Becali și au anunțat că decizia a rămas în pronunțare.

ÎCCJ, verdict în cazul disputei pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua

Așteptările celor de la CSA Steaua și FCSB au ajuns la final, ÎCCJ urmând să dea verdictul, după ce clubul din SuperLiga a cerut recunoașterea palmaresului unic al grupării Steaua, de la înființarea clubului în 1947 și până în prezent.

ADVERTISEMENT

Ziua de joi, 16 martie, se poate dovedi extrem de importantă pentru viitorul celor două grupări. Judecătorii au pe masă un dosar complex, iar finalul nu poate avea decât două variante destul de clare.

Prima ar fi ca ÎCCJ să dea o decizie definitivă prin care să se stabilească clar cine deține palmaresul, iar a doua ar fi să întoarcă acest caz spre rejudecare la Curtea de Apel, cea care s-a pronunțat într-o primă fază în vara anului 2021.

ADVERTISEMENT

Atunci, instanța a decis că celor de la CSA le va reveni palmaresul din perioada 1947-1998, iar celor de la FCSB le revine palmaresul din 2003 și până în prezent. Curios este că între 1998 și 2003 este o situație neclară și palmaresul nu revine nimănui.

Talpan și Becali, încrezători înaintea verdictului

În urmă cu două săptămâni, după ce judecătorii de la ÎCCJ au rămas în pronunțare, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a intrat în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA și a anunțat că nu are cum să piardă acest proces.

ADVERTISEMENT

”Am încredere în judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și sunt convins că voi câștiga acest dosar. Palmaresul aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, nu a fost niciodată transferat, e în înscrisurile depuse la dosar. Clubul FCSB este un club înființat în 2003. Nu au nicio șansă în fața mea, așa că voi câștiga”, spunea Talpan.

De partea cealaltă, Gigi Becali este sigur că palmaresul Stelei va reveni în totalitate la FCSB și speră ca în ultima etapă din SuperLiga să sărbătorească titlul pe stadionul din Ghencea.

ADVERTISEMENT

”Sută la sută o să câștigăm palmaresul! Sunt decizii în acest sens în cazul celor de la Rapid, Timișoara, Craiova. N-ai cum să judeci altfel! Când câștigi palmaresul, câștigi și marca notorie. V-am spus că atunci când o să avem palmaresul o să avem și marca notorie”, declara Becali.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,98 este cota pentru „X la pauză” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: