Fotbal international

Virgil van Dijk a fost operat cu succes la o clinică din Londra. Începe imediat recuperarea

30.10.2020 | 13:59
Virgil van Dijk a fost operat cu succes la o clinica din Londra Incepe imediat recuperarea
ADVERTISEMENT

Virgil van Dijk, fundașul dreapta al lui Liverpool, a suferit o accidentarea extrem de serioasă și mai mult ca sigur va rata în totalitate restul sezonului din Premier League, iar Jurgen Klopp va trebui să găsească rapid o soluție.

UPDATE 30 octombrie, ora 13:44 / Clubul Liverpool a anunțat că Virgil van Dijk a fost operat cu succes la o clinică din Londra după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în derby-ul cu Everton. Fundașul olandez va începe în cel mai scurt recuperarea sub supravegherea medicilor lui Liverpool, dar nu se știe cu exactitate data când va putea reveni pe gazon.

ADVERTISEMENT


Olandezul este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei și se pregătește de operație, după o accidentare groaznică în derby-ul orașului Liverpool, cu Everton, încheiat la egalitate, scor 2-2.

Van Dijk s-a accidentat în minutul 11, după ce a fost lovit de portarul lui Everton, Jordan Pickford și a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, deși arbitrul nu a dat nici măcar fault!

ADVERTISEMENT

Liverpool e descoperită în apărare după accidentarea lui van Dijk, iar Klopp va trebui să găsească rapid o soluție

Jurgen Klopp este foarte îngrijorat după accidentarea lui van Dijk și nu știe când olandezul ar putea reveni pe teren, ba mai mult, este înspăimântat de acest gând, mai ales că jucătorul lui Liverpool nu a stabilit încă nici când va fi operat, iar Klopp va trebui să găsească rapid un înlocuitor pe măsură.

Antrenorului cormoranilor îi este teamă de lungimea perioadei de care fundașul lui Liverpool va avea nevoie pentru a se recupera, dar rămâne optimist în același timp: ,,Virgil a fost aici, este ok. Dar în ceea ce privește data când va avea loc operația și alte lucruri de acest gen, nu cred că are rost să venim cu un program în fiecare zi. Dar totul va fi ok și se va întâmpla când este potrivit. Este într-o stare bună”, a declarat Jurgen Klopp în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Nici nu vrem să știm cât va dura recuperarea, ca să fiu sincer. Va dura ceva, asta este clar. Toți oamenii sunt diferiti, asa ca nu trebuie să limităm discuția prin a vedea cât a durat la alții. De la un punct încolo ține de fiecare persoană în parte pentru că fiecare gestionează diferit lucrurile”, a declarat Klopp la conferinta de presa dinaintea meciului cu Sheffield United.

Ce s-a întâmplat în cazul altor fotbaliști care au suferit accidentări asemănătoare cu cea a lui van Dijk

Conform presei din Anglia, jucătorul lui Liverpool nu poate reveni mai devreme de zece luni, cum s-a întâmplat spre exemplu în cazul lui Alex Oxlade-Chamberlain, care a revenit după aproape 300 de zile, în 2018.

ADVERTISEMENT

Un caz fericit este cel al lui Florian Lejeune de la Newcastle, francezul revenind pe teren după 140 de zile după o accidentare asemănătoare, în timp ce lui Roberto Baggio i-au trebuit numai 77 de zile ca să revină pe teren în 2002, deși avea 34 de ani.

Virgil van Dijk a fost declarat cel mai bun fundaș din Premier League în sezonul trecut și este om de bază în apărarea cormoranilor și a jucat cu Florin Gardoș la Southampton.

  • 6 trofee are Vilgil van Dijk cu Liverpool
  • 130 de meciuri a disputat Vilgil van Dijk în tricoul lui Liverpool
  • 84,65 milioane euro a plătit Liverpool pe Van Dijk în 2018
ADVERTISEMENT
Tags: