Sport

Verdict în litigiul dintre U Craiova şi jucătorii Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă! Procesul de 7,5 milioane de euro poate ajunge la TAS: ”L-au chemat pe Rădoi în garanţie!”. Exclusiv

Sergiu Hanca și Ionuț Vînă se află în litigiu cu U Craiova, dar cererile de încetare a raporturilor contractuale și pretențiile financiare au fost respinse la prima comisie.
01.02.2023 | 19:34
Verdict in litigiul dintre U Craiova si jucatorii Sergiu Hanca si Ionut Vina Procesul de 75 milioane de euro poate ajunge la TAS Lau chemat pe Radoi in garantie Exclusiv
Sergiu Hanca și Ionuț Vînă se află în litigiu cu U Craiova, dar cererilor de încetare a raporturilor contractuale și pretențiile financiare au fost respinse la prima comisie. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cei doi jucători, alături de Andrei Ivan și Jovan Markovic, au fost excluși din lot pentru o scurtă perioadă de fostul antrenor al oltenilor, Mirel Rădoi.

Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au pierdut litigiul cu U Craiova

După aproape două săptămâni, cei patru fotbaliști au fost reprimiți în lot, însă Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au mers mai departe și au intrat în litigiu cu U Craiova, cazul lor ajungând pe masa comisiilor din cadrul FRF.

ADVERTISEMENT

Speța a fost judecată de Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, iar decizia nu le-a fost favorabilă jucătorilor. ”Admite în principiu cererea de chemare în garanție formulată de pârât. Respinge excepția inadmisibilității acțiunii invocată de pârât, ca neîntemeiată.

Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanție, ca neîntemeiată. Cu recurs”, se arată în motivare, conform lpf.ro. În urma acestei decizii, Hanca și Vînă rămân sub contract cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Rădoi, pus să plătească dacă U Craiova pierdea speța

Ceea ce a ridicat un semn de întrebare a fost cererea de chemare în garanție. Acest lucru înseamnă că în cazul în care clubul pierdea procesul o terță persoană ar fi trebuit să plătească daunele. Iar aici este vorba de Mirel Rădoi, cel care a luat decizia de a-i scoate din lot.

”L-au chemat în garanţie pe Mirel Rădoi. Adică în cazul în care pierdea clubul să îi fie imputată decizia lui Mirel Rădoi şi el să plătească. În decizie se spune că au acceptat, în principiu, ca Rădoi să fie chemat în garanţie, dar au fost respinse toate cererile.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu jucătorii, ne-am sfătuit înainte să depună memorii. Au vrut să meargă cu un avocat. Au posibilitatea unui recurs şi posibilitatea de a merge la TAS. Ei rămân în continuare la echipă, li s-au respins toate cererile. Rămân la Craiova”, a declarat pentru FANATIK președintele AFAN, Emilian Hulubei.

Din informațiile FANATIK, Sergiu Hanca și Ionuț Vînă sunt hotărâți să meargă mai departe pentru a-și găsi dreptatea. Astfel, aceștia vor face recurs la hotărârea Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor și dacă nici mai departe nu vor avea câștig de cauză vor putea merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Rotaru a pus tunurile pe Hanca

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a dezvăluit la finalul anului trecut că Sergiu Hanca, jucător adus în vară din Polonia, a cerut desfacerea contractului și despăgubiri în valoare de două milioane de euro.

Mai apoi, în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Rotaru i-a adus acuzații dure mijlocașului în vârstă de 30 de ani, după ce acesta a avut o evoluție modestă în meciul cu Ocna Mureș, din Cupa României.

”Suspectez în acest moment chiar că la Ocna Mureș, acel penalty care trebuia dat celor de la Ocna Mureș, Hanca l-a premeditat. A vrut să îl facă să îl enerveze pe Rădoi. Asta suspectez în acest moment după ce a dat dovadă”, a fost afirmația șocantă a patronului din Bănie.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Farul Constanţa – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o...
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o Rusie fără Putin
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!