Sport

Verdictul experţilor după McGregor – Poirier: „E terminat! Nu poate să-şi mai revină“

Conor McGregor şi Dustin Poirier s-au luptat pentru a treia oară în carieră, iar americanul s-a impus şi conduce cu 2-1 în directe.
11.07.2021 | 09:52
Verdictul expertilor dupa McGregor  Poirier E terminat Nu poate sasi mai revina
ADVERTISEMENT

Conor McGregor a început agresiv lupta cu Dustin Poirier în gala UFC 264, dar americanul a reuşit să controleze meciul. A dus lupta la podea, unde a reuşit să îi aplice mai multe lovituri puternice de cot.

Pe finalul primei runde, reveniţi în picioare, cei doi au avut un ultim schimb de lovituri, fără să-şi atingă ţinta. După o încercare de pumn, McGregor s-a retras, a călcat strâmb şi şi-a rupt piciorul.

ADVERTISEMENT

La intervenţia medicului, lupta a fost oprită, iar arbitrul l-a declarat pe Poirier câştigător prin TKO. Pentru irlandez urmează perioada de recuperare după accidentarea suferită, dar experţii nu cred că va putea reveni la forma de altădată.

Stephen A. Smith: „Cariera lui Conor McGregor e gata. S-a sfârşit!“

Stephen A. Smith, expert ESPN, a declarat la finalul meciului dintre McGregor şi Poirier: „Din punctul meu de vedere, cariera lui Conor McGregor e gata. S-a sfârşit! Şi spun asta pentru că a suferit o accidentare gravă. Nu a fost făcut KO, nu a încasat o lovitură în cap, ci şi-a rupt piciorul.

ADVERTISEMENT

Să revii după o asemenea accidentare ai nevoie de cel puţin 6 luni. Îi va fi foarte greu să revină. Eu cred că tot ce a avut mai bun de demonstrat McGregor a trecut. S-a dus. 

Şi în acest meci a avut 35-40 de secunde bune, după care Poirier a preluat controlul, l-a dus la podea şi i-a dat mai multe lovituri puternice, a dominat. Pur şi simplu,  nu văd cum ar putea Conor să revină la nivelul de performanţă pe care l-a avut înainte. Accidentarea îl va ţine departe de antrenamente ceva vreme“.

ADVERTISEMENT

Michael Bisping: „Timpul lui a trecut“

Michael Bisping, fost luptător UFC şi actual analist, a comentat şi el situaţia lui McGregor. „A pierdut trei din ultimele 4 lupte pe care le-a disputat. A avut o carieră incredibilă, a fost campion în două categorii de greutate, lucru care nu se mai întâmplase până atunci, dar Conor de acum nu mai este cel din 2014, cel care a dominat acest sport.

Acel tip e mort, e terminat. În seara asta, era terminat. I-a fost parată o lovitură de picior, şi-a fracturat ceva, şi, mai mult, era dominat clar. La sol nu a arătat o defensivă prea bună, a înghiţit multe coate. Omul a făcut nişte lucruri extraordinare în acest sport, dar timpul lui a trecut. Trebuie să vorbim despre Dustin. E un campion!“.

ADVERTISEMENT

 Dominick Cruz: „Va fi foarte greu să revină“

„E evident că a pierdut lupta cu Poitier. Nu poţi să intri în luptă sănătos, să ieşi cu piciorul rupt şi să spui că nu te-a bătut adversarul. Ţi-ai rupt piciorul că te băteai cu cineva, ai încercat să-l loveşti şi când te-ai retrat ţi-ai rupt piciorul. 

Cred că va fi foarte greu să revină şi din alte motive, alte lucruri care s-au spus. Ba e băiatul bun, ba e băiatul rău. Cred că încearcă să-şi dea seama cine e. Problema e ce atitudine va adopta. Pe final a arătat că vrea să fie rău, a spus multe lucruri urâte la adresa soţiei lui Poirier, a completat şi Dominick Cruz.

ADVERTISEMENT