Sport

Verdictul lui Ion Ţiriac: ”Nu mă deranjează ce spune Viktor Orban, ci treaba asta care se numea lezmaiestate. N-o înghit!“

Viktor Orban a decis să investească mulți bani în sportul din România, în zone cu etnici maghiari, iar Ion Țiriac a explicat ce nu îi convine la deciziile premierului Ungariei.
11.08.2022 | 14:48
Verdictul lui Ion Tiriac Nu ma deranjeaza ce spune Viktor Orban ci treaba asta care se numea lezmaiestate No inghit
Viktor Orban a decis să investească mulți bani în sportul din România, în zone cu etnici maghiari, iar Ion Țiriac a explicat ce nu îi convine la deciziile premierului Ungariei
ADVERTISEMENT

Presa maghiară scrie că investițiile la dezvoltarea infrastructurii sportive în Transilvania și Ținutul Secuiesc s-au ridicat la 30 de miliarde de forinți, adică peste 76 de milioane de euro.

Ion Țiriac, analiză a investițiilor făcute de Viktor Orban în sportul românesc

Investițiile făcute în România de Guvernul condus de Viktor Orban nu-l deranjează foarte tare pe fostul mare tenismen Ion Țiriac, însă acesta s-a arătat nemulțumit de scandalul creat în jurul naționalei de hochei pe gheață.

ADVERTISEMENT

”Eu pe domnul Viktor Orban nu-l cunosc personal, înțeleg că este un prim-ministru foarte, foarte activ și cu niște păreri foarte directe. Că investește într-o zonă unde sunt mai mulți români de origine maghiară, eu zic că-i bine-venit, ba chiar l-aș felicita, să fie sănătos! Investește în România în minoritatea care există acolo.

Dar pentru câțiva indivizi, și de-o parte, și de-alta, să existe o fricțiune în care două națiuni încep să se comporte rău, asta nu îmi convine! Așa că spun să lăsăm deoparte aceste mici fricțiuni, dar să se respecte legea. Pe mine nu mă deranjează Viktor Orban cu ce-o fi spus acolo.

ADVERTISEMENT

Pe mine mă deranjează că Federația Română de Hochei a ales o reprezentativă pentru Campionatul Mondial, iar acei jucători, când s-a cântat imnul României, s-au întors cu fundul! Această treabă se numea, pe vremuri, lezmaiestate! Sau se numea crimă împotriva drapelului.

Pe-asta n-o înghit! Nici Federația, nici ministerul, nici Comitetul Olimpic… nimeni n-a făcut nimic! Nu înțeleg treaba asta! Dacă accepți să reprezinți țara asta, accepți toate regulile!”, a declarat Țiriac, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Oamenii politici de etnie maghiară, implicați în scandal

Echipa națională de hochei pe gheață a României a fost implicată într-un scandal monstruos la meciul cu Ungaria de la Campionatul Mondial, după ce majoritatea jucătorilor au intonat imnul Ținutului Secuiesc.

Incidentul a luat proporții după ce pe imagini se vede cum ministrul Mediului, Tanczos Barna, omul care a refuzat să le impună sportivilor să renunțe la acest obicei pe când era președintele federației, urmărește imaginile din galeria reprezentativei Ungariei.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului Eduard Novak nu crede că hocheiștii români de etnie maghiară au greșit atunci când au intonat imnul Ținutului Secuiesc și au luat poziție de drepți în fața galeriei Ungariei, la finalul meciului direct de la CM de hochei pe gheață din Slovenia.

ADVERTISEMENT