Sport

Verdictul lui Jose Mourinho despre penalty-ul controversat din semifinala Anglia – Danemarca de la Euro 2020. ”Nu a fost niciodată”

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020 după un penalty controversat. Specialiști din întreaga lume au analizat faza decisivă din semifinala cu Danemarca.
08.07.2021 | 09:24
Verdictul lui Jose Mourinho despre penaltyul controversat din semifinala Anglia  Danemarca de la Euro 2020 Nu a fost niciodata
ADVERTISEMENT

Anglia va juca o nouă finală după 55 de ani, dar momentul de glorie al trupei lui Gareth Southgate a fost umbrit de o decizie controversată a arbitrului Danny Makkelie.

Centralul olandez a arătat fără ezitare punctul cu var după o intrare a lui Joackim Maehle asupra lui Raheem Sterling.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho laudă evoluția Anglei, dar e categoric în privința penalty-ului

Antrenorul portughez al echipei AS Roma a comentat faza în urmă căreia Anglia a obținut o lovitură de la 11 metri, în finalul primei reprize din prelungirile semifinalei Anglia – Danemarca 2-1.

”Nu e niciodată penalty. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty. Cred că la acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de Euro, nu înțeleg decizia arbitrului.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat”, a comentat Jose Mourinho.

Portughezul a apreciat evoluția Angliei, nu doar în semifinala cu Danemarca, ci în întregul turneu final și consideră că nordicii și-au depășit limitele.

ADVERTISEMENT

”Cea mai bună echipă a câștigat. Anglia a meritat să câștige. Anglia e o echipă mai bună decât Danemarca. Danezii și-au depășit limitele. Anglia a câștigat pe merit”, a mai spus Mourinho.

Anglia, în prima finală europeană din istorie

Aflată pentru a 10-a oară la un turneu final de Campionat European, Anglia s-a calificat în premieră în finală, după ce a trecut de Danemarca, 2-1 după prelungiri.

ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 22:00, pe Wembley, trupa lui Gareth Southgate va înfrunta spectaculoasa națională a Italiei pentru a cucerit trofeul pus în joc.

Cele două reprezentative sunt neînvinse la actuala ediție a Campionatului European. Mai mult, Italia nu a mai pierdut de 33 de meciuri, ceea ce reprezintă un nou record pentru Squadra Azzurra.

Dacă reușeşte să se impună şi în ultimul act, va fi la un singur joc de egalarea recordului absolut deţinut de Brazilia şi Spania, câte 35.

ADVERTISEMENT